El Banc del Temps de Sant Cugat és un dels més actius de Catalunya

Durant 2007 es van registrar 207 intercanvis, més del doble que l'any anterior.
SOSTENIBLE
02/03/2008 - 00:00
La seu del Club Muntanyenc va acollir fa uns dies la celebració del tercer aniversari del Banc del Temps a Sant Cugat. Actualment compta amb 132 socis, dels quals 43 es van donar d'alta durant l'any passat, xifres que el converteixen en un dels més nombrosos de Catalunya, però també és un dels que registra major activitat.

Durant 2007, el Banc del Temps va comptabilitzar 207 intercanvis i un total de 342 horesintercanviades, amb un increment del 104% respecte a 2006, quan es van realitzar 101 intercanvis (163 hores). Els serveis que més s'han intercanviat són la conversa en anglès, massatges, bricolatge, costura i cinema. Altres intercanvis que s'han produït són l'ajuda informàtica, la jardineria i les converses en francès, català, italià, alemany i àrab.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, va apuntar en la celebració que el Banc del Temps no és un projecte de voluntariat, sinó que és un projecte d'intercanvi. "El temps s'intercanvia amb una reciprocitat mútua i paritària entre les persones, evitant que les tasques que es desenvolupen siguin una cobertura de treball barata, encoberta o remunerada", va dir.

Fortuny, al marge del creixement del nombre de socis actius i d'intercanvis, va destacar també que "som l'únic Banc del Temps que fa intercanvis de grup, sobretot classes d'idiomes. Aquesta iniciativa s'ha fet enguany per primera vegada i ha estat tot un èxit". Els intercanvis de grup afavoreixen el coneixement entre els socis i, per tant, faciliten la realització d'altres intercanvis.

El perfil majoritari dels socis Banc del Temps de Sant Cugat és el de dones professionalment actives, d'entre 40 i 60 anys i amb estudis de batxillerat o universitaris. Al llarg de l'any passat, es van fer quatre trobades de socis.

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí