Debat sobre pobresa energètica a la demarcació de Tarragona

27/06/2017 - 08:34

Representants polítics i de l'administració, professionals dels serveis socials, del medi ambient i de l'energia, a més d'estudiants i treballadors en la prestació de serveis a les persones, han assistit a aquesta sessió organitzada per la Diputació de Tarragona.

La Sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona ha acollit la segona sessió de la jornada "La gestió dels serveis a les persones" i que ha tractat “El repte de la pobresa energètica i la vulnerabilitat de les famílies”. La diputada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Imma Costa, ha estat l'encarregada d'inaugurar la sessió, organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès, i que ha coincidit amb la celebració de la Setmana de l'Energia. A l'acte de benvinguda, també hi han participat el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, el secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias, i Rafael Torrico, gerent de l'empresa SOREA, patrocinadora de les jornades.

Més de 140 representants polítics i de l'administració, professionals dels serveis socials del medi ambient i de l'energia, a més de treballadors de l'àmbit empresarial, d'entitats socials del tercer sector i d'altres actors implicats en la gestió i prestació de serveis a les persones han participat a la jornada, que té per objectiu oferir nous coneixements i crear sinergies per millorar la resposta als nous reptes que presenten els serveis socials. 

La directora de la Càtedra d'Energia i Desenvolupament de la Universitat Rovira i Virgili, Maria Llop Llop, ha obert la jornada amb la xerrada "La importància econòmica, social i mediambiental de l'energia", que ha tractat sobre les repercussions que té el fenomen de la pobresa energètica en els diferents camps esmentats. Després, el secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias, ha exposat la "Presentació del nou concepte de pobresa energètica".

Durant la segona part de la sessió, la directora de Clients de l'Àrea Manager Catalunya-Balears de Sorea, Montse Solé, ha exposat "El paper de l'empresa subministradora i la responsabilitat social" i, per últim, s'ha organitzat una taula rodona sobre "com gestionar la vulnerabilitat". En aquesta taula, moderada per Marta Cid, hi han participat diversos experts en diferents àmbits, entre ells el cap de la Unitat de Medi Ambient del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona, Josep M. Prunera, que ha mostrat la realitat des del Camp de Tarragona. Amb les xerrades d'avui, s'ha posat punt i final a la jornada La gestió dels serveis a les persones que es va encetar el passat 15 de juny amb ponències sobre contractació pública i que avui ha tractat la pobresa energètica. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa mundial de ciutats C40 ha reconegut aquest projecte com una de les cent millors iniciatives contra l’emergència climàtica, recollides en l’informe ‘Cities 100’.

Notícia

Dins el compromís de reducció d’emissions, el Pla Clima de Manresa preveu accions per a combatre la pobresa energètica, dins les quals s’emmarca la creació del Punt d’Assessorament Energètic. L’objectiu del nou servei és combatre la situació de pobresa energètica, garantir els drets que contempla la legislació vigent pel que fa a l’accés als subministraments bàsics i millorar l’eficiència de les llars de la ciutat de Manresa.

Notícia

L'elevat cost de l'energia vinculat, sovint, a la manca d'eficiència energètica dels habitatges està abocant moltes persones a situacions de vulnerabilitat.  Per fer-hi front, el Consell Comarcal del Maresme ha creat l'Oficina Itinerant d'Atenció a la Vulnerabilitat Energètica. Es tracta d'una prova pilot que té com a objectiu reduir aquestes situacions en els 25 municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants.

Butlletí