Cues i expectació al Segrià per recollir els kits del ‘porta a porta’

Font: La Manyana i CC Segrià

02/10/2018 - 08:55

Els veïns d’Artesa de Lleida i Corbins van anar a buscar ahir els cubells i bosses necessàries

Els veïns d’Artesa de Lleida i Corbins van ser ahir els primers en anar a recollir el kit necessari (diferents cubells i bosses compostables) per fer a partir de l’1 d’octubre la recollida de la brossa domèstica amb el sistema del porta a porta.

A Corbins van recollir el kit a la sala d’actes de l’Ajuntament i a Artesa de Lleida al magatzem on hi ha l’allotjament de temporers. En totes dues poblacions el repartiment es preveu fer-ho en quatre dies diferents però ja ahir donada l’expectació ja van ser molts els que van acudir a la cita.

El dia 24 de setembre es va presentar a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Segrià el nou model de recollida de residus porta a porta que s’implantarà en les properes setmanes a 22 municipis de la Comarca del Segrià. Entre altres coses també es va presentar la web del servei www.segriapap.cat i el vídeo explicatiu de la campanya.

La presentació d’avui va anar a càrrec de la Presidenta del Consell Comarcal, Mª José Invernón, i del Director de l’Agència de Residus de Catalunya, el senyor Josep Maria Tost. Amb representants de l’empresa Sorigué, empresa adjudicatària del servei, alcaldes/esses i regidors/es dels municipis implicats amb el projecte. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

© L'inici de les obres a l'abocador de Montoliu al febrer. ITMAR FABREGAT

Aquestes xifres arriben després de la implantació dels nous sistemes de recollida, les illes de contenidors en 15 municipis i el porta a porta en 22 més. A Lleida ciutat també ha començat el porta a porta en alguns barris. Això ha provocat també una reducció dels quilos d’escombraries generades per habitant.

Notícia

Almenar ha aconseguit superar el 90% d'eficàcia en la recollida selectiva en els quatre mesos que es va implementar el nou sistema de recollida porta a porta. El sistema es va posar en funcionament el novembre del 2018, data en què el percentatge se situava en el 19% d'eficàcia, i al febrer d'enguany ja s'havia arribat al 92%.

Notícia
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

Butlletí