Cornellà disposa de refugis climàtics

26/06/2023 - 12:21

Amb l’arribada de l’època estival i les altes temperatures Cornellà disposa de refugis climàtics per garantir el confort tèrmic de les persones que no tenen sistemes de climatització a les llars.

Aquests espais naturals són els parcs de Can Mercader, de Rosa Sensat i del Canal de la Infanta. A més, es contemplen també com a refugis interiors les biblioteques Central, Marta Mata i Sant Ildefons. A més, s'han habilitat els vestíbuls de quatre equipaments esportius i culturals: Centre Cívic de Sant Ildefons, Parc Esportiu Llobregat, Complex aquàtic i esportiu Can Mercader i Citilab.

Pel que fa als parcs de Can Mercader, de Rosa Sensat i del Canal de la Infanta, els refugis climàtics s’han senyalitzat en aquelles zones de més ombra i amb bancs per seure. La finalitat és ajudar a les persones que passegen pel parc a trobar aquestes zones de confort climàtic natural.

Respecte a les Biblioteques municipals i equipaments es tracta d’espais climatitzats que presenten unes condicions de temperatura regulades per assegurar el confort climàtic a les persones usuàries. S’han habilitat espais a les biblioteques municipals esmentades perquè puguin donar aquest servei a la població més vulnerables, infants i gent gran. Recordar que actualment fan horari d’estiu, fins al 15 de setembre. Les biblioteques Central, Marta Mata i Sant Ildefons obren de dilluns a divendres de 15:30h a 20:30h.  Els dissabtes les biblioteques romandran tancades.

Les piscines exteriors també són opcions que permeten rebaixar la sensació de calor.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els Comitès Ambientals de Sant Feliu de Llobregat posen en comú la seva feina sobre refugis climàtics.

Notícia

Amb l’arribada de l’estiu s’activen 227 refugis climàtics, 30 més que l’any passat, repartits pels 10 districtes de Barcelona. Es tracta de diferents equipaments i espais públics, interiors i exteriors, oberts a tota la ciutadania, on es pot fer front a les altes temperatures i trobar confort tèrmic.

Opinió
Opinió


" L’asfalt i l’escassetat de zones verdes generen una calor extra que provoca 360 morts l’any a Barcelona. L’impacte de les “illes de calor” urbanes pot empitjorar els pròxims anys per l'escalfament global. "
 

Butlletí