Cornellà de Llobregat continua renaturalitzant-se

25/07/2023 - 08:43

Cornellà continua avançant i transformant-se per a afrontar el desafiament de reduir l'impacte mediambiental i aconseguir un entorn urbà més verd, sostenible i saludable, en el marc del projecte estratègic Cornellà Natura.

Les obres urbanístiques abasten les derivades del planejament i els projectes d'urbanització i de naturalització de l'espai públic.

Naturalitzar la ciutat vol dir transformar l'espai públic existent reforçant la seva vegetació i dissenyant, al mateix temps, noves àrees verdes que maximitzin els serveis ambientals i l'adaptació a nous escenaris climàtics.

En els últims mesos han finalitzat diverses actuacions que formaven part d'aquest projecte:


Renaturalització de l'Avinguda Salvador Allende

Nous parterres amb espècies arbustives de diferents característiques que aportaran varietat de textura i color i augmentaran la biodiversitat de la zona.

 

Renovació de la plaça de la Llibertat i nova zona per als vianants

El barri Centre guanya un nou espai per als vianants amb la transformació del carrer Arquitecte Adell Ferrer en una via naturalitzada amb franges d'arbratge i arbustiva que forma continuïtat amb la plaça de la Llibertat. S'ha pacificat el trànsit i renovat jocs infantils i mobiliari urbà.

 

Confort urbà en la Rambla Anselm Clavé

Nou disseny urbà en l'inici de la Rambla com a zona per als vianants i de descans. S'ha incrementat en 206 m² la vegetació, s'ha millorat la recollida i gestió de les aigües i instal·lat nou mobiliari urbà.

 

 

L' Avinguda República Argentina es converteix en un agradable passeig

Culmina la segona fase de remodelació d'aquesta important via de la ciutat que ha contribuït a generar un ampli passeig amb més vegetació i espai per als vianants, i ha millorat la connexió des de la carretera d’Esplugues fins a l'avinguda de Sant Ildefons.

 

Remodelació del carrer Segarra

Les obres del carrer de la Segarra, entre la rotonda de l'avinguda de la República Argentina i el carrer de Ramón Frontera (l’Hospitalet), han afavorit la connectivitat entre municipis i millorat el paisatge urbà, més verd i amb més espai per als vianants.

 

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Fins al 28 de maig és obert el termini per participar en el Concurs de fotografia amateur de medi ambient que aquest any porta per tema “La integració de la natura en la ciutat“.

Notícia

El projecte s’inclou als pressupostos participatius d’aquest mandat.

Acte
17/03/2024 - 10:00
Carrer Verge de Montserrat. Cornellà de Llobregat

Butlletí