Constituïda la Taula Nacional de la Sequera

Sostenible.cat
29/04/2008 - 00:00
La Taula està integrada per representants governamentals, grups parlamentaris i agents socials i territorials

Després d'haver estat aprovada pel Parlament català el 17 d'abril, ahir dilluns es va constituir la Taula Nacional de la Sequera amb l'objectiu "d'analitzar i fer el seguiment de les propostes excepcionals per a afrontar la sequera, i la viabilitat, l'execució i l'efectivitat d'aquestes propostes".

Segons va explicar el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, "aquesta taula ens permetrà mantenir un debat enriquidor entre tots els actors implicats, per conèixer les diferents percepcions de les actuacions públiques aprovades o pendents d'aprovació". La Taula està integrada per una seixantena de representants governamentals, grups parlamentaris, i agents socials i territorials, entre ells els presidents de les comunitats de regants de tot Catalunya.

Un cop constituïda, la primera reunió de la Taula va servir per explicar les mesures aplicades fins ara i per constatar, una vegada més, les discrepàncies sobre la interconnexió de xarxes.

Una taula "complexa"
Segons publica La Vanguardia, les quasi tres hores de reunió no van aconseguir que els partits del Govern i de l'oposició acostessin postures sobre les mesures a prendre per combatre la sequera. Un dels més crítics després de la trobada va ser el diputat de CiU Ramon Espadaler, el qual va declarar que marxava "decebut" de la reunió perquè el conseller Baltasar no havia donat resposta a cap de les preguntes plantejades.

De fet, el mateix conseller també va remarcar al final de la reunió que aquesta és una taula "molt complexa i nombrosa" però en va fer una lectura positiva, ja que l'aportació de tants agents diferents només pot suposar "un molt bon resultat".

--
Més informació:
Baltasar: "la sequera també pot ser una oportunitat d'aprendre a gestionar bé els recursos"

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon sau.jpg52.93 KB

Relacionats

Acte
01/12/2023 - 09:45
Auditori de l'FMC: Via Laietana, 33 6è 1a Barcelona
Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

L’estudi s’ha fet a través d’una metodologia pròpia desenvolupada per Aigües de Barcelona i Cetaqua.

Butlletí