Comunitats energètiques a Viladecans

Font: Ajuntament de Viladecans

22/02/2023 - 08:39

30 famílies, en una prova pilot d'impuls a les comunitats energètiques a Viladecans

Viladecans ha desenvolupat el seu pla d'acció centrat en l'impuls de les Comunitats Energètiques en el municipi incorporant-les dins de l'ecosistema Vilawatt. Aquest pla vinculat al Vilawatt-UTM, contempla el desenvolupament d'un projecte pilot de comunitat energètica; la Comunitat Energètica de Ponent en format autoconsum compartit en la Escola Enxaneta i l'Institut Josefina Castellví i Piulachs, que ja compta amb la participació de 30 famílies dels centres educatius. D'altra banda, la ciutat treballa alhora en un segon projecte pilot; la Comunitat Energètica d'energia compartida del Mercat Municipal de la Pl. Europa, en la qual participen tots els comerciants del Mercat.

Aquest impuls de l'Ajuntament de comunitats energètiques amb els edificis públics com a motor pretén ser la via per a arribar a un model de consum on tota la ciutat es converteixi en una única comunitat d'energia compartida. Per aconseguir aquest objectiu, l'Ajuntament de Viladecans està preparant la proposta per a presentar-se en el Programa d'incentius a projectes pilot singulars de comunitats energètiques, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la UE, NextGenerationEU.

Vilawatt – UTM, que forma parte del programa europeo URBACT, está cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Vilawatt, l'energia 100 % renovable i ciutadana de Viladecans, acaba d'estrenar el tràmit de contractació en línia del seu servei de subministrament elèctric

Notícia

Viladecans serà durant dos dies el centre del debat europeu sobre el futur energètic.

Article

L'esforç que implica practicar l'activitat física conflueix ara a Viladecans amb l'esforç que ha de fer la societat per consumir menys energia i de manera més eficient. Els complexos esportius municipals acaben d'instal·lar les primeres màquines d'ecogeneració.

Butlletí