Comença el nou servei de recollida porta a porta amb tecnologia a Sant Sadurní d'Anoia

14/06/2022 - 08:12

Dilluns 13 de juny, aquesta és la data d'inici del nou model de recollida porta a porta que incorpora cubells amb xip per a totes les fraccions.

Durant aquests dies s'ha distribuït una carta informativa als domicilis i també s'han iniciat visites a comerços i establiments, així com reunions amb alguns col·lectius per tal d'avançar alguns detalls sobre la implantació del nou sistema de gestió de residus. 

A partir de la propera setmana s'intensifica la campanya de difusió amb la instal.lació de diversos punts informatius i de lliurament dels cubells a la ciutadania. El calendari i localització dels punts informatius ho podeu consultar al següent enllaç
 

Punt d'informació i lliurament dels nous cubells 

El nou model de recollida arribarà acompanyat d'una lleugera modificació sobre el calendari de recollida domèstica porta a porta: els dilluns es recollirà el paper i cartró, en lloc dels dimarts, i el primer dia de la setmana de recollida d'envasos serà el dimarts, en lloc del dilluns. Amb el canvi, totes les fraccions porta a porta s'hauran de deixar al carrer dins dels cubells amb tecnologia que es lliuraran durant les properes setmanes.

L’objectiu d’aquest sistema de recollida és augmentar el reciclatge, per arribar als índexs que exigeix la normativa per als propers anys, millorar la qualitat dels residus que es recullen selectivament, disminuint els impropis a cada fracció i avançar en l’aplicació a mig termini del models de pagament per generació, tal i com estableixen les noves normatives de residus.

La licitació d’aquest nou servei de gestió dels residus urbans ha estat impulsada per la Mancomunitat Penedès-Garraf. El contracte té una vigència de vuit anys i compta amb una imatge pròpia de servei que insta a la ciutadania a obrir la porta al reciclatge, tot recordant que és l’usuari qui té la clau per al seu bon funcionament.


Aplicació mòbil

La tecnologia amb xip oferirà a l'usuari, a través d’una aplicació mòbil, fer un seguiment de les seves aportacions o possibles incidències per tal de millorar la recollida selectiva, i així poder oferir una atenció i experiència a la ciutadania més personalitzada. L’app ciutadana està disponible per sistemes IOS i Android.

Més informació
 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Acte
22/09/2023 - 00:00
Sant Pere de Riudebitlles
Notícia

Begur incrementa els controls per garantir el bon funcionament del sistema de recollida de residus.

Butlletí