Climatubers presenta la guia de recomanacions per desenvolupar l’acció climàtica a Granollers

27/11/2023 - 10:10

Aquest projecte europeu que vincula tecnologies digitals amb l’acció social i climàtica i ha celebrat la cloenda a Granollers el 22 de novembre.

El projecte Climatubers a Granollers arriba al final. En l'acte de cloenda s'ha presentat la Guia de recomanacions per a desenvolupar l’acció climàtica a Granollers, on es recullen les propostes ciutadanes de millora de ciutat i els principals aprenentatges del projecte relacionats amb la pràctica del vídeo participatiu a Granollers.

A Granollers, 32 persones d’edat i origen divers s’han format i han cocreat cinc vídeos participatius. A partir de la projecció dels vídeos, s’han organitzat quatre sessions obertes a tota la ciutadania, en les que han participat més d’un centenar de persones (60 ciutadans, 50 alumnes i 13 ponents). Com a resultat, s’han validat onze propostes de millora de ciutat en l’àmbit de la transició ecològica i la crisi climàtica a Granollers.

Granollers és una de les cinc ciutats europees que durant tres anys han participat en el projecte “CLIMATUBERS, influencers pel canvi” per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social, i poder jugar un paper en l’activació del debat públic i en la creació de solucions. Així, el projecte ha treballat amb les comunitats locals per a crear vídeos participatius amb l’objectiu de promoure el debat sobre la crisi climàtica i imaginar possibles futurs.

Durant la sessió de dimecres alguns participants han exposat les propostes cocreades en el marc del projecte i es donarà a conèixer el projecte participatiu “Vídeos pel Clima”, que replicarà a escala comarcal els resultats del Climatubers. L’acte comptarà amb la presència dels socis que lideren el Climatubers, l’Associació Ecoserveis de Barcelona, així com amb l'alcaldessa i regidors de l'Ajuntament de Granollers.

A més de la cloenda a Granollers, el divendres 24 de novembre s'ha celebra la sessió de cloenda del projecte europeu Climatubers a escala europea, a l'Espai Jove Fontana de Barcelona. L’Associació Ecoserveis ha organitzat aquesta jornada que s'ha centrat en les metodologies innovadores per a l'educació i l'acció climàtica a través de l'ús del vídeo participatiu i comptarà amb la presència dels socis que formen part del projecte: ZSI (Àustria), Hespul (França), TDM International (Itàlia), Endurae (Estònia) i Ajuntament de Granollers (Espanya).

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí