Climatubers presenta la guia de recomanacions per desenvolupar l’acció climàtica a Granollers

27/11/2023 - 10:10

Aquest projecte europeu que vincula tecnologies digitals amb l’acció social i climàtica i ha celebrat la cloenda a Granollers el 22 de novembre.

El projecte Climatubers a Granollers arriba al final. En l'acte de cloenda s'ha presentat la Guia de recomanacions per a desenvolupar l’acció climàtica a Granollers, on es recullen les propostes ciutadanes de millora de ciutat i els principals aprenentatges del projecte relacionats amb la pràctica del vídeo participatiu a Granollers.

A Granollers, 32 persones d’edat i origen divers s’han format i han cocreat cinc vídeos participatius. A partir de la projecció dels vídeos, s’han organitzat quatre sessions obertes a tota la ciutadania, en les que han participat més d’un centenar de persones (60 ciutadans, 50 alumnes i 13 ponents). Com a resultat, s’han validat onze propostes de millora de ciutat en l’àmbit de la transició ecològica i la crisi climàtica a Granollers.

Granollers és una de les cinc ciutats europees que durant tres anys han participat en el projecte “CLIMATUBERS, influencers pel canvi” per vincular les tecnologies digitals amb l'acció social, i poder jugar un paper en l’activació del debat públic i en la creació de solucions. Així, el projecte ha treballat amb les comunitats locals per a crear vídeos participatius amb l’objectiu de promoure el debat sobre la crisi climàtica i imaginar possibles futurs.

Durant la sessió de dimecres alguns participants han exposat les propostes cocreades en el marc del projecte i es donarà a conèixer el projecte participatiu “Vídeos pel Clima”, que replicarà a escala comarcal els resultats del Climatubers. L’acte comptarà amb la presència dels socis que lideren el Climatubers, l’Associació Ecoserveis de Barcelona, així com amb l'alcaldessa i regidors de l'Ajuntament de Granollers.

A més de la cloenda a Granollers, el divendres 24 de novembre s'ha celebra la sessió de cloenda del projecte europeu Climatubers a escala europea, a l'Espai Jove Fontana de Barcelona. L’Associació Ecoserveis ha organitzat aquesta jornada que s'ha centrat en les metodologies innovadores per a l'educació i l'acció climàtica a través de l'ús del vídeo participatiu i comptarà amb la presència dels socis que formen part del projecte: ZSI (Àustria), Hespul (França), TDM International (Itàlia), Endurae (Estònia) i Ajuntament de Granollers (Espanya).

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article


El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha elaborat un vídeo divulgatiu sobre refugis climàtics des del vessant educatiu, mostrant l’activitat de la Dra. Shiva al parc del Pi Gros (activitat AMB). 

Notícia

Més d’un centenar de persones participen en el projecte europeu UP2030 a Granollers

Acte
15/06/2024 - 11:00
Hub Social Barcelona c/de Girona, 34

Butlletí