Cinc nous municipis del Pla de l’Estany han iniciat el sistema de recollida porta a porta

22/07/2022 - 12:00

Els municipis de Serinyà, Esponellà, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Camós, on ja es feia a una part del municipi, han iniciat aquest dilluns la recollida de residus porta a porta.

S’afegeixen, així, al municipi de Porqueres, on aquest sistema es va implementar el 2018 junt amb una part de Camós, aconseguint passar d’un 30% de recollida selectiva a més d’un 80%.

Aquesta és la tendència que volen seguir els cinc municipis han optat pel porta a porta, arribant a uns 11.000 usuaris a tota la comarca. Concretament, aquest dilluns ha començat la ruta de Serinyà i Esponellà, mentre que aquest dimarts ho han fet les rutes de Cornellà - Fontcoberta i Camós - Porqueres; aquesta última ja es feia, però s’ha ampliat el recorregut a un centenar d’habitatges més de Camós i s’han modificat els dies i horaris de recollida.


Els canvis continuaran en els pròxims mesos

La nova empresa adjudicatària, Ingesan OHLA, és qui gestiona la recollida porta a porta als deu municipis del Pla de l’Estany, excepte Banyoles, sis dels quals han optat pel porta a porta i la resta implantaran el sistema d’àrees tancades i contenidors amb codi. Els canvis s’han anat implementant de manera progressiva i continuaran en els pròxims mesos, amb noves inversions com l’adequació de les àrees tancades i el sistema d’armaris als disseminats, la instal·lació d’àrees d’emergència i deixalleries als diferents municipis, o l’arribada dels nous camions bicompartimentats. 

El contracte de recollida als municipis del Pla de l’Estany suposa una inversió de gairebé 1 milió d’euros anuals. Es va iniciar el març passat després de diversos retards, ja que la primera licitació, el juliol de l’any passat, va quedar deserta. Té una vigència de quatre anys, amb l’opció de prorrogar-lo un any més.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
12/12/2023 - 10:00
22/12/2023 - 10:00
Montcada i Reixac
Acte
16/12/2023 - 11:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Butlletí