Catalunya estalvia en tres anys l'aigua que cap a La Baells

L'Agència Catalana de l'Aigua destaca el consum racional i sostenible que es fa d'aquest recurs
03/09/2010 - 00:00
Catalunya ha estalviat en tres anys més de 101 hectòmetres cúbics d'aigua, l'equivalent a la capacitat de l'embassament de La Baells, a Lleida, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Les mateixes fonts han assenyalat que després de la sequera dels anys 2007 i 2008, els ciutadans fan un consum més racional i sostenible de l'aigua i aquesta menor despesa es manté, malgrat que ja no hi ha restriccions per la falta d'aigua.

L'estalvi del consum d'aigua és actualment, segons les mateixes fonts, un dels eixos de la política hidrològica del Govern de la Generalitat, juntament amb la dessalinització, la reutilització, la recuperació d'aqüífers i la millora i l'eficiència de les xarxes.

Segons les dades de l'ACA, entre el 2008 i des de principis de 2010 s'ha estalviat un total de 101,5 hectòmetres cúbics d'aigua en les conques internes del Ter, el Llobregat i la Muga. L'any 2008, l'estalvi va ser de 37,8 hectòmetres cúbics d'aigua, una xifra que es va sostenir el 2009 malgrat no haver-hi restriccions d'aigua.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

“Operació Aigua” vol conscienciar la ciutadania sobre la situació actual d'estrès hídric i la disponibilitat d’aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics.

Article

L’estudi s’ha fet a través d’una metodologia pròpia desenvolupada per Aigües de Barcelona i Cetaqua.

Notícia

Les dutxes i els rentapeus de les platges de Salou només funcionaran al 50%.

Butlletí