Castelldefels inverteix en la renovació de la flota de vehicles i contenidors de recollida de residus

Inversió de 6,8 milions € en els camions de recollida de residus i dos mil contenidors
19/10/2017 - 12:30

El servei de neteja viària i recollida de residus a Castelldefels està en procés de renovació. Fa uns mesos que veiem alguns dels nous vehicles de neteja viària, i la primavera vinent arribaran nous camions de recollida i contenidors. Aquests vehicles pesants funcionen a gas i permeten recollir contenidors a banda i banda.

L'empresa municipal SAC (Serveis Ambientals de Castelldefels) ha tancat l'adjudicació de la compra dels nous vuit vehicles que faran la recollida als carrers de la ciutat, així com dels nous contenidors, que aportaran una millora en l'aspecte dels nostres carrers.

El lliurament dels nous contenidors i camions es farà en tres etapes, la darrera de les quals està prevista per la primavera vinent. El preu de compra és de 6.819.762,50 euros. Els nous vehicles incorporen criteris de sostenibilitat: consumeixen i contaminen menys, ja que funcionen amb combustibles més nets.

Maquinària més sostenible

Un criteri prioritari a l'hora d'adjudicar el nou servei ha estat l'ambiental. Així, tal i com els vehicles de la flota de neteja viària són elèctrics, els vuit camions, més pesants, de la flota de recollida de residus funcionaran amb gas natural. Aquest combustible és més econòmic, redueix l'emissió de gasos contaminants i rebaixen el soroll.

Els nous camions funcionen amb un braç robòtic que permet agafar contenidors dels dos costats del carrer, cosa que en flexibilitza la ubicació. La nova ubicació dels contenidors anirà acompanyada d'una millora en les rutes de recollida. Aquesta ja s'ha començat a testar aquest estiu i anirà incorporant millores.

Nous contenidors

S'han adquirit més de 2.000 nous contenidors. Seran més compactes; metàl·lics i més resistents; no s'embrutaran tant; i tindran capacitat variable, per estalviar espai a la via pública i adaptar cada illa a les necessitats reals.

A cadascuna de les illes de contenidors n'hi haurà cinc, un per a cada fracció, de manera que l'usuari no haurà de recórrer més distància per dipositar un paper, envasos, vidre, orgànica o resta.

«Nova fase en la gestió municipal del servei»

La primera tinenta d'alcaldia i presidenta de SAC, Candela López, descriu que «ara iniciem una nova fase [en la gestió municipal del servei]: el 10 d'octubre passat s'aprovava la compra de nous camions i nous contenidors, una compra que ens permetrà millorar la imatge de la ciutat, amb vehicles més avançats tecnològicament i més sostenibles, facilitant també la recollida selectiva».

El Ple va autoritzar l'operació i va concedir aval a SAC, SA per a tres operacions de préstec a llarg termini. Així, l'Ajuntament autoritzava l'empresa a la concertació d'aquestes tres operacions de crèdit que, per primera vegada, incorporen la banca ètica. En total sumen 8 milions € que serviran per comprar la maquinària necessària per a la recollida de residuos, operació que culminarà la remunicipalització del servei.

López entén que «encara quedamolta feina per fer, però crec que ja podem afirmar que la ciutat comença a estar més neta perquè el servei està ‘en bones mans'», en referència a l'eslògan de la campanya que presenta a la ciutadania el nou servei.

Pensant en el sector comercial

Paral·lelament, l'Ajuntament,através de SAC, treballa en una proposta de recollida ajustada a les necessitats del sector de la restauració, hostaler i comercial. Actualment s'està duent a terme un estudi del sector a Castelldefels: s'estudia a fons, per conèixer i dimensionar millor el servei. Aquest estudi implica més de 700 enquestes personalitzades a establiments representatius de les diferents tipologies de comerços existents a la ciutat.

El WhatsApp de la neteja, fins al desembre

El servei de whatsApp, que ajuda en el procés de millora del servei de neteja, permet a la ciutadania comunicar possibles incidències al moment.

Aquesta atenció via whatsapp s'ha allargat fins al mes de desembre. Pot escriure per comunicar incidències de neteja al 670 669 020.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Castelldefels competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Article

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat ha acollit la presentació i primera enganxada de cartells de 'Per un #SantFeliuNet i ordenat', la nova campanya de recollida d'objectes grans al carrer.

Butlletí