Castellbisbal i Rubí signen un acord per alliberar zones poblades de línies d'alta tensió

SOSTENIBLE
26/02/2008 - 00:00
Castellbisbal i Rubí signen un acord per alliberar zones poblades de línies d'alta tensió Els ajuntaments de Castellbisbal i Rubí han decidit sumar esforços per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. Les alcaldesses de les dues localitats, M. Dolors Conde i Carme García, respectivament, han signat un conveni de col•laboració per desviar línies d'alta tensió que, actualment, passen per zones habitades.

Dolors Conde ha revelat que els terrenys alliberats a Castellbisbal pel desplaçament de les línies, "propietat de l'Ajuntament" -ha dit- "seran destinats a la construcció d'un nou CEIP i a la promoció d'habitatge públic". L'alcaldessa ha volgut també agrair a Rubí la seva col•laboració i ha finalitzat declarant-se esperançada en "poder col•laborar moltes vegades més en benefici de les dues poblacions". L'alcaldessa de Rubí, Carme García, per la seva banda, ha agraït igualment la col•laboració a Castellbisbal, i ha fet notar que els dos municipis comparteixen molts interessos, la qual cosa farà, segons ha dit García, "que continuem treballant plegats en el futur".

L'acord és convenient perquè les línies que cadascuna de les localitats vol moure acaben dins el terme veí. Red Elèctrica Española (REE), empresa titular de les instal•lacions, responsable del projecte i de l'execució de les obres, el va demanar per facilitar el desenvolupament dels dos projectes que, d'aquesta manera, s'executaran simultàniament, en un de sol.

Pel que fa a Castellbisbal, la línia que es desplaçarà travessa, actualment, el nucli urbà per el seu sector nord, i la urbanització de Can Santeugini, pràcticament pel mig. Les torres seran col•locades 1 km més al nord aproximadament i, així, els cables quedaran més enllà de Can Costa, per una banda, i entre Can Santeugini i Can Nicolau de Dalt, per l'altra. Les zones habitades que ara conviuen amb l'alta tensió en quedaran lliures.

En l'operació, es trauran uns 3,8 km de línia al terme de Castellbisbal, que seran substituïts per uns 3,5, ja desplaçats. Per suportar aquest nou tram, seran muntades 12 torres metàl•liques, en emplaçaments diferents dels actuals. A dia d'avui, el cost aproximat de l'execució de l'obra per a l'Ajuntament de Castellbisbal, es pot situar entre els 2,25 i 2,75 milions d'euros. La línia en qüestió, rep la denominació de Pont de Suert - Rubí, Abrera - Rubí. En la seva part final, es connecta a la subestació elèctrica present en aquesta darrera població.

Els dos convenis, tant el del 2006 com el signat entre Castellbsibal i Rubí, fonamenten la decisió d'emprendre el projecte en una resolució del 10 d'octubre de 2002 del Parlament de Catalunya, que instava el Govern de la Generalitat a impulsar un procés de desplaçament de línies d'alta tensió presents en zones urbanes.

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha sumat a la iniciativa coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023.

Notícia

Les escoles de Castellbisbal s’afegeixen a “L’aventura dels ODS” per conèixer els objectius de desenvolupament sostenible

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Butlletí