Castellbell i el Vilar implanta un nou sistema de recollida selectiva per augmentar els índex de reciclatge

01/07/2017 - 12:03

El municipi només recicla el 12% del volum de residus que genera i establirà 29 punts nous de recollida agrupant tots els contenidors sense restriccions horàries.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar implanta aquest mes de juny un nou sistema de recollida selectiva per millorar els índex de reciclatge entre la ciutadania. El municipi se situa a la cua pel que fa a la recollida selectiva al territori i introdueix canvis per capgirar aquesta tendència. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar només recicla el 12% del volum de residus que genera. Per ajudar a revertir aquesta tendència s’agruparan els contenidors en 29 punts nous de recollida selectiva en què hi hagi tots els contenidors (rebuig, orgànica, paper i cartró, vidre i envasos) i s’eliminaran les restriccions horàries per facilitar al màxim la tasca de reciclatge entre els veïns i veïnes.

Les característiques del municipi, amb nuclis dispersos i trams d’urbanitzacions, dificulten el tractament dels residus. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar aporta de mitjana cada mes al dipòsit del parc ambiental de Bufalvent més de 100 tones de residus corresponents al rebuig.

Créixer un 6%

L’Ajuntament es proposa l’objectiu de millorar 6 punts l’índex de reciclatge amb l’aplicació dels canvis anunciats i passar del 12 al 18% de la recollida selectiva el proper any. En aquest sentit, es programaran reunions informatives amb les entitats del municipi i amb tots els nuclis de població per explicar als veïns totes les novetats i resoldre els dubtes que calgui. 

Horaris deixalleria

Des de l’àrea de Medi Ambient es recorda que la deixalleria municipal està oberta els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores i dimecres i divendres de 16 a 19 hores. El consistori també ofereix un servei de recollida de voluminosos i de poda per evitar l’abandonament indiscriminat de residus a la via pública. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Notícia
El servei començarà el 27 de juny

Aquesta setmana informadors ambientals visiten els comerços per resoldre dubtes i lliurar-los tot el material que necessiten

Notícia

El desplegament del nou sistema de recollida de residus que s’està fent a la comarca, ja comença a fer les seves primeres passes al municipi.

Butlletí