Castellbell i el Vilar implanta un nou sistema de recollida selectiva per augmentar els índex de reciclatge

01/07/2017 - 12:03

El municipi només recicla el 12% del volum de residus que genera i establirà 29 punts nous de recollida agrupant tots els contenidors sense restriccions horàries.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar implanta aquest mes de juny un nou sistema de recollida selectiva per millorar els índex de reciclatge entre la ciutadania. El municipi se situa a la cua pel que fa a la recollida selectiva al territori i introdueix canvis per capgirar aquesta tendència. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar només recicla el 12% del volum de residus que genera. Per ajudar a revertir aquesta tendència s’agruparan els contenidors en 29 punts nous de recollida selectiva en què hi hagi tots els contenidors (rebuig, orgànica, paper i cartró, vidre i envasos) i s’eliminaran les restriccions horàries per facilitar al màxim la tasca de reciclatge entre els veïns i veïnes.

Les característiques del municipi, amb nuclis dispersos i trams d’urbanitzacions, dificulten el tractament dels residus. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar aporta de mitjana cada mes al dipòsit del parc ambiental de Bufalvent més de 100 tones de residus corresponents al rebuig.

Créixer un 6%

L’Ajuntament es proposa l’objectiu de millorar 6 punts l’índex de reciclatge amb l’aplicació dels canvis anunciats i passar del 12 al 18% de la recollida selectiva el proper any. En aquest sentit, es programaran reunions informatives amb les entitats del municipi i amb tots els nuclis de població per explicar als veïns totes les novetats i resoldre els dubtes que calgui. 

Horaris deixalleria

Des de l’àrea de Medi Ambient es recorda que la deixalleria municipal està oberta els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores i dimecres i divendres de 16 a 19 hores. El consistori també ofereix un servei de recollida de voluminosos i de poda per evitar l’abandonament indiscriminat de residus a la via pública. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de les associacions veïnals, estan col·locant adhesius als contenidors de la ciutat amb informació de com es fa correctament l’abocament i recollida de residus voluminosos,  ja sigui a través del servei específic porta a porta mitjançant una trucada prèvia al telèfon 010 o bé utilitzant la deixalleria a Bufalvent.

Notícia
Fa un any que Rajadell, els nuclis de La Rosaleda i Torroella de Baix (de Sant Fruitós de Bages) i els de Cal Nosa i Cal Rata (de Balsareny) posaven en marxa el projecte de contenidors tancats liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus. El mes de juny, s’hi afegia la resta del municipi de Balsareny.
Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Butlletí