Cardedeu organitza un taller col·lectiu sobre el compostatge casolà

L'objectiu és donar suport a les campanyes municipals de recollida selectiva de residus
Font: Aj. Cardedeu
16/02/2010

La regidoria de Medi Ambient de Cardedeu ha organitzat un taller sobre compostatge casolà aquest proper diumenge 21 de febrer, a les 10.30 h, a la plaça de Sant Joan.

El taller -gratuït i obert a tothom- mostra el procés de transformació de la matèria orgànica en compost i la seva aplicació a la jardineria, de manera que els participants aprendran a convertir els residus orgànics de casa en un adob de qualitat. Es tracta d'una activitat participativa i de sensibilització ciutadana que té per objectius donar suport a les campanyes municipals de recollida selectiva de residus, promoure la tria selectiva de la matèria orgànica, donar a conèixer el procés de compostatge d'aquesta fracció i fomentar el compostatge casolà. En aquest sentit, entre els participants al taller se sortejaran compostadors domèstics.

Relacionats

Article

L'Agenda 2030 i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per part de les Nacions Unides l’any 2015, marquen l'agenda internacional i, per primera vegada, incorporen als Governs Regionals i Locals com a aliats de primer ordre per a la seva consecució. .

Notícia

Prop de 30 científics d'una vintena de països europeus es van trobar al Museu de Ciències Naturals de Granollers per avançar en el treball en xarxa amb tres objectius: avaluar mitjançant models l’estat de les poblacions europees de ratpenats per veure com els afecta el canvi climàtic; crear una xarxa de seguiment d'aquesta animals d’abast europeu; i fer una aproximació econòmica dels efectes sobre l'agricultura a causa de la disminució en la població de ratpenats, uns mamífers amenaçats per l'escalfament global.  

Notícia

Els dos governs locals han acordat signar un conveni per dur a terme conjuntament la redacció del projecte i la seva execució, que partirà de Vallromanes i finalitzarà al Pavelló de Vilanova del Vallès, passant per l’institut d’aquest municipi. La previsió dels dos consistoris és que la redacció se’n faci el 2020.

Butlletí