Canet canvia les papereres de recollida selectiva a dependències i equipaments municipals

19/05/2022 - 08:00

 L'objectiu és aconseguir reduir la quantitat de rebuig generada, reforçar el recordatori de la separació de residus i millorar la visibilitat de la recollida selectiva de cara a la ciutadania.

Des de l'Àrea de Medi Ambient s'estan canviant les papereres de recollida selectiva dels equipaments i dependències municipals. Per una banda, les papereres de sota-taula s'estan substituint per papereres de cartró per a la recollida selectiva de paper. Aquesta actuació permet reduir la quantitat de rebuig generada, ja que a les anteriors papereres sovint es barrejaven petites restes de residus orgànics, envasos i paper i cartró, impossibles de recollir selectivament. Per altra banda, es renoven els punts de recollida selectiva de les diferents fraccions, que inclouran papereres per a la recollida selectiva de paper i cartró, envasos, matèria orgànica i rebuig.

Els punts de recollida selectiva es reforcen a més a més amb un cartell recordatori del que s'ha de llençar a cada fracció. Les papereres grans de paper/cartró i d'envasos, formen part d'una campanya patrocinada per Ecoembes. Ja s'han canviat les papereres de l'edifici principal de l'Ajuntament, Arxiu, Serveis Tècnics, Ràdio Canet, Casa museu Lluís Domènech i Montaner, Sala Cultural Ramon de Capmany i la nova Sala Centru del Teatre Municipal de Canet. Durant les properes setmanes es farà el canvi a la resta de dependències i equipaments municipals.
 
Amb aquesta acció es pretén millorar i facilitar la recollida selectiva de residus, tant de cara al personal municipal com per a les persones visitants i usuàries dels equipaments així com donar exemple des de l'Ajuntament i millorar així la visibilitat de la recollida selectiva municipal.
 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou servei de l'Ajuntament de Mataró s’engega el proper diumenge 30 d’octubre a totes les urbanitzacions ubicades fora del nucli urbà. Els veïns i veïnes hauran de deixar els diferents residus correctament separats a la porta del seu habitatge segons el calendari i horaris establerts.

Article

El diumenge 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l'associació canetenca Thalassa, en col·laboració amb l'Ajuntament de Canet de Mar, ha organitzat amb èxit una neteja submarina a la platja de Canet. D'entre totes les deixalles s'ha tret 25kg de plom, 60kg de ferro i 300kg de rebuig.  

Article

La participació real de la ciutadania en el nou model de recollida se situa actualment en el 60 % respecte el total d’habitatges i petits negocis de la zona.

Butlletí