Campanya 'Recicla vidre per elles' per prevenir el càncer de mama

Font: Ecovidrio i diversos ajuntaments

19/10/2020 - 21:21

Diversos ajuntaments com els de Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Vic, Sabadell o Reus, entre d'altres s'han sumat a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" de Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya.

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama (19 d'octubre), a Santa Coloma de Gramenet es van instal·lar el passat 14 d'octubre tres contenidors rosa per fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció de el càncer de mama. S'han col·locat en llocs emblemàtics de la ciutat, pels quals passen moltes persones diàriament: al costat de la façana de La Ciba, al passeig de Llorenç Serra; enfront de l'mercat municipal del Fondo, al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer amb la plaça Nova de Fons, i davant de l'mercat de Singuerlín, a la carrer Aragó amb l'avinguda del Puig Castellar.

A Reus s'ha instal·lat un parell de contenidors de color rosa, que volen recordar els pits femenins, al carrer Sant Joan, davant del Gegant indi. Els contenidors hi seran durant els propers quinze dies.

A Tarragona els dos iglús roses estaran ubicats a la plaça Verdaguer i a la plaça de les Lletres Catalanes.

A Vic hi haurà un contenidor de vidre davant l’antic Hospital de la Santa Creu per fomentar el reciclatge i la prevenció del càncer de mama

La ciutadania podrà tirar en aquests contenidors rosa tot tipus de vidre, com en els verds habituals: ampolles, ampolles, pots i flascons de vidre (sense la seva tapa, que ha d'anar a l'contenidor groc). Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en aquests contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant el Càncer.

Aquesta iniciativa té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per tenir cura de l'medi ambient i contribuir així a una causa solidària: la prevenció de el càncer de mama. A aquesta edició, s'han sumat 140 ciutats d'Espanya (14 de Catalunya), i en total s'han instal·lat més de 370 contenidors roses.

En aquesta campanya destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció amb un missatge enfocat a la detecció precoç: aquest any més que mai, no hem de deixar de cuidar-nos. Igual que reciclem cada dia per tenir cura del medi ambient, hem de tenir cura de nosaltres mateixes.

És el cinquè any que Ecovidrio, la entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa aquesta campanya. En aquesta ocasió, Ecovidrio ha instal.lat més de 370 contenidors rosa a tot l’Estat. A més a més, la entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, como ambaixadora del projecte. També participa a la campanya Agatha Ruiz de la Prada, qui ha dissenyat un miniglú, un petit contenidor per reciclar vidre a la llar, especial per a l’ocasió i que es pot adquirir al web Miniglú.es i els beneficis es destinaran també a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

El 2019, la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet va reciclar 1.213 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va ajudar a reutilitzar de mitjana 10,2 kg d'aquest material.

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Reus van reciclar un total de 1.431 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 13,7 kg. Respecte a la instal·lació de contenidors, Reus se situa amb una mitjana de 347 habitants per contenidor, comptant amb un total de 301 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Per altra banda, els habitants de Tarragona van reciclar un total de 2.454 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 18,2 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Tarragona se situa amb una mitjana de 220 habitants per contenidor. 

Finalment, els habitants de Vic l’any passat van reciclat un total de 1.052 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 22,8 quilos. Pel que fa a la taxa de contenidors, a Vic se situa en una mitjana de 163 habitants per contenidor, comptant amb un total de 283 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

El reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 11, 12 i 13.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Més dels 85 % dels exemplars analitzats contenien microplàstics al sistema digestiu. Fins ara s'havien fet estudis sobretot a l'àmbit marí

Notícia

El Govern de l'Estat dissenya un impost sobre els residus amb el qual espera recaptar 861 milions en 2021. S'inclourà en la futura Llei de residus i sòls contaminats, i gravarà el dipòsit en abocador i la incineració amb un màxim de 40 euros per tona, que es reduirà fins a un 50% si les escombraries es recullen separadament.

Article

El Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) recomana 7 llibres per conèixer a fons el repte de la gestió dels residus i descobrir què podem fer nosaltres per generar-ne menys, dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Butlletí