Campanya per augmentar la recollida de residus de grans productors a Esplugues de Llobregat

Esplugues prova un prototip de camió elèctric de recollida de residus
24/11/2019 - 22:51

'Els comerços guanyem en reciclatge' té com a objectiu millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida selectiva a Esplugues

L’Ajuntament d’Esplugues ha enviat una carta als 400 establiments comercials que generen un major volum de residus per informar-los de la posada en marxa d’una campanya destinada a augmentar la recollida selectiva dels seus residus. Les principals novetats són la implantació d’un sistema d’identificació en tots els contenidors de selectiva (orgànica, envasos, vidre i paper) i d’una plataforma d’elevació a 80 recipients per al vidre.

La campanya Els comerços guanyem en reciclatge té com a objectiu millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida, reduint els residus impropis, de manera que cada deixalla vagi al contenidor que li pertoca. Un equip d’informadors visitarà els establiments per fer un estudi que ajudi a definir la millor manera d’implementar el nou sistema de recollida selectiva. D’entrada, se’ls entregarà una targeta que permetrà identificar cada establiment a través de lectors instal·lats als contenidors. Així, es podrà conèixer la quantitat i qualitat de residus reciclats i afavorir l’augment del volum de deixalles recollides selectivament

Per ajudar a fer créixer el reciclatge, s’entregaran bujols als comerços que generin molts residus de vidre i s’ha instal·lat un elevador hidràulic a 80 contenidors verds per poder buidar-los d’una forma mes àgil, ràpida i senzilla, ja que el poden abocar tot de cop i no s’ha de fer ampolla per ampolla. Aquesta mesura comportarà menys molèsties al veïnat.

 

Esplugues prova un prototip de camió elèctric de recollida de residus

Les emissions acústiques són de 20 dB enfront dels 95 dB d'un camió convencional de combustible fòssil

Dins del compromís de serveis sostenibles i eficients, Esplugues ha provat durant dos dies un prototip de camió elèctric de recollida amb sistema càrrega lateral. El vehicle, de l'empresa Valoriza Servicios medioambientales, ha fet la mateixa ruta de recollida que el camió actual del mateix servei per comparar els resultats.

Dimecres 13 ha fet la recollida d'envasos i dijous, de paper-cartó, en horari de 6 a 12 hores en tots dos casos. Una de les característiques dels vehicles és que les emissions acústiques són de 20 dB enfront dels 95 dB d'un camió convencional de combustible fòssil, un fet que suposa una disminució de soroll molt important per a les ciutats. El vehicle provat és totalment elèctric i té una autonomia de 200 km.

Esplugues és una de les ciutats que l'empresa Valoriza Servicios medioambientales ha escollit per dur a terme les proves pilot, que s'han fet a municipis amb diferents característiques i en condicions límit en molts casos.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Castelldefels competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Butlletí