Campanya municipal per augmentar la recollida selectiva a Montcada i Reixac

21/08/2018 - 08:25

'Vols que ens soterri la brossa? Tenim un problema i tu ets la solució' és l'eslògan escollit per l'Ajuntament de Montcada i Reixac per a la nova campanya per promoure la recollida selectiva al municipi

La campanya s'emmarca dintre del programa de Prevenció de Residus de la Generalitat de Catalunya, anomenat PRECAT 20, que preveu que, abans del 2020, els municipis hauran de reutilitzar o reciclar el 60% del pes de les deixalles domèstiques i comercials que generi.

Segons les dades de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, actualment només s'arriba al 43%. Aconseguir incrementar aquesta taxa és el principal objectiu del Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, que el consistori té previst aprovar i presentar el proper mes d'octubre. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, José Domínguez, ha afirmat que "cal assolir els objectius medi ambientals perquè la recollida selectiva té un cost econòmic que hem d'assumir les administracions" i ha afegit que "si ho fem bé sortim guanyant tots".

L'Ajuntament ha elaborat el Pla, inspirat en el del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, incorporant les aportacions realitzades per la ciutadania en un procés participatiu realitzat aquest any. El Pla local, que va fer una diag­nosi sobre la situació actual a la localitat i una definició de les línies­ estratègiques a seguir tenint en compte les fites que marquen les directives autonòmica i europea, serà el full de ruta del municipi per als propers anys.

La imatge escollida per a la nova campanya de la recollida selectiva mostra un allau d'escombraries que està a punt de soterrar Montcada i Reixac. El cartell, que veurà la llum a final de mes, correspon a la darrera de les tres campanyes sobre civisme que el consistori projectar l'any 2017. La primera, que es va presentar el mes d'abril d'aquell, era 'El porc ets tu!'. La campanya pretenia conscienciar i informar als propietaris de gossos sobre l'obligació de recollir les defecacions dels seus animals a la via pública. La segona acció comunicativa era 'No emprenyis!', que va sortir al carrer el passat mes d'octubre, i intentava conscienciar sobre l'actitud incívica d'abandonar els mobles i els voluminosos al carrer, i alhora fomentar l'ús del servei municipal de recollida d'aquests materials. Aquesta darrera campanya comunicativa es podrà veure a final de mes en format de cartell de grans dimensions al mobiliari urbà existent al municipi.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb l’eslògan ‘Si vols ajudar, només has de reciclar’ els diners que s’estalviïn en la recollida de residus es destinaran a combatre els efectes de la crisi sanitària.

Notícia

A finals de febrer es va realitzar la reunió informativa sobre la implantació de la recollida selectiva de residus Porta a Porta als barris de Can Gorgs, Can Gorgs II i Ca n'Estaper
Article

El nou projecte col·laboratiu inclòs a l’app Reciclos d’Amposta és el Projecte Emma. Ara, els veïns i veïnes d’Amposta podran col·laborar en la recerca en càncer de mama mitjançant el reciclatge. L’aplicació web de Reciclos permetrà afegir els punts que els usuaris guanyin a partir del reciclatge d’envasos (anomenats Reciclos) a l’incentiu.

Butlletí