Campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de residus del comerç a Premià de Mar

30/10/2023 - 18:30

Ha començat la campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de residus per a activitats i comerços de Premià de Mar.

Durant 2 setmanes, 6 persones informadores, degudament acreditades, visiten els comerços de la ciutat per informar els i les responsables sobre el nou sistema de recollida de residus que es començarà a implantar el pròxim 1 de novembre. Amb anterioritat a aquesta campanya, ja s'han celebrat reunions informatives per explicar el nou sistema a les entitats dedicades al comerç.

El nou sistema de recollida de residus comercials es farà exclusivament porta a porta, de manera que els i les comerciants ja no podran fer servir els contenidors dels carrers ni portar les fraccions de rebuig, orgànica, paper i cartró i d'envasos a la deixalleria. Serà l'empresa encarregada del servei de neteja qui s'encarregarà de recollir les diverses fraccions de residus amb els nous camions que es posaran en servei, capaços de recollir-ne dues diferents en cada viatge. En concret es faran 4 recollides setmanes de la fracció d'orgànica, 3 de rebuig, 2 d'envasos i paper i cartró i 1 recollida de vidre.

El nou sistema permetrà un major percentatge del reciclatge en les activitats i els comerços a Premià de Mar. La bona separació de les fraccions es veurà bonificada.

A aquest nou sistema de recollida de residus al comerç, s'afegirà l'arribada, prevista pel primer trimestre de 2024, dels nous contenidors intel·ligents per a les diferents fraccions per a ús de la ciutadania. Aquests contenidors funcionaran mitjançant un sistema d'identificació dels usuaris i usuàries, que podran obrir-los amb les targetes personalitzades o bé mitjançant una aplicació als telèfons intel·ligents.

L'objectiu és incrementar els nivells de reciclatge a la ciutat per complir amb la normativa europea vigent, que contempla altes penalitzacions cap a aquelles fraccions que no estiguin ben separades. Cal recordar que la UE situa el reciclatge obligatori en un mínim del 60%, mentre que el nivell actual a Premià de Mar es troba tan sols en el 39%.

Els comerços que tinguin dubtes sobre el funcionament del nou sistema de recollida de residus comercials, poden escriure a l'adreça electrònica mediambient@premiademar.cat o bé trucar al telèfon 93 741 74 11.

Cal recordar que, en el marc de la implantació del nou contracte de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus, ja s'ha incrementat el nombre d'hores de servei i de personal, especialment les tardes i els caps de setmana, i durant l'estiu, i s'ha posat en funcionament nova maquinària de neteja als carrers.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Article

Per celebrar aquesta commemoració, l'Ajuntament ha organitzat diverses activitats al llarg dels pròxims dies.

Acte
11/05/2024 - 17:30
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil del Masnou

Butlletí