Campanya de promoció de la recollida selectiva a Sant Pere de Riudebitlles

26/06/2017 - 12:13

S'ha iniciat una campanya de reforç de les recollides selectives al municipi que té com a objectiu incrementar els percentatges de recuperació de residus, i sobretot augmentar el percentatge de recollida selectiva de la fracció orgànica. 

Les darreres dades indiquen que el percentatge de recollida selectiva al municipi és del 51%, el que vol dir, que encara es destina al dipòsit controlat el 49% de la brossa restant.

La brossa orgànica representa el 44% de les escombraries que es generen (en pes) diàriament a casa. Són les restes de menjar i les restes vegetals de mida petita que poden ser recollides selectivament. Aquestes restes es transformen en compost, un adob de gran valor biològic que retornem al sòl, reduint el seu impacte ambiental i contribuint a la reducció de metà i de diòxid de carboni, responsables de l’escalfament de l’atmosfera.

Amb l’objectiu d’avançar en aquesta direcció, durant les properes setmanes es visitaran totes les llars del municipi per informar sobre el reciclatge dels residus i resoldre tots els dubtes existents. També es facilitarà un paquet de bosses compostables i un recurs informatiu que inclourà tots els circuits de reciclatge existents al municipi.

En paral·lel a aquesta acció informativa personalitzada, es realitzarà una visita informativa a tots els comerços que generen fracció orgànica. D’altra banda, durant la campanya, els establiments d’alimentació facilitaran bosses compostables amb nanses per a que puguin ser utilitzades al cubell de la brossa orgànica.

També es substituiran els contenidors d’orgànica malmesos i es facilitarà el cubell marró de 10 litres i un paquet de bosses compostables, als nous habitatges del municipi. 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d'una campanya de caire informatiu i coercitiu contra l'inicivisme de persones i establiments que deixen residus fora dels contenidors. L'Ajuntament ha identificat més de 20 punts especialment conflictius a Vilafranca, distribuïts per tots els barris, tot i que és una problemàtica que no es dóna només a Vilafranca

Notícia

Durant aquest mes de novembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental substituirà uns 240 contenidors d’envasos (groc) i paper i cartró (blau) en un centenar d’àrees de Granollers. Es tracta de la primera fase d’un procés que va lligat a un nou sistema de recollida que passarà de ser superior a lateral i que obliga a col·locar tots els contenidors a la banda dreta del carrer, segons el sentit de circulació.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs públic l'adjudicació del nou contracte de recollida de residus i neteja viària amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat. El nou servei serà adaptable als canvis que es produeixin a la ciutat durant els 10 anys de vigència del contracte.

Butlletí