Cambrils forma a la Policia local en medi ambient

15/05/2017 - 08:37

Les sessions formatives s'han portat a terme coincidint amb el 25è aniversari de la posada en marxa de la Patrulla Verda de la Policia Local de Cambrils. A més de policies locals cambrilencs, s’hi ha inscrit membres d’altres cossos com els Mossos d'Esquadra o la Policia Nacional.

L’Ajuntament de Cambrils ha organitzat un curs de policia administrativa i de seguretat en l’àmbit del medi ambient dirigit a membres de cossos i forces de seguretat. Les sessions formatives, a càrrec de diversos comandaments policials i destacats experts en diferents àmbits, s’estan portant a terme del 8 al 12 de maig, en horari de matí i tarda, al Casal Municipal de la Gent Gran.

La iniciativa sorgeix per la necessitat de la Patrulla Verda de la Policia Local de poder millorar  i actualitzar els seus coneixements en matèria medi ambiental, coincidint amb el 25è aniversari de la posada en marxa d’aquesta unitat policial.

L’escassa oferta de formació que hi ha en matèria de policia administrativa i de seguretat en l’àmbit del medi ambient és el que ha animat als responsables en el Ajuntament de Cambrils d’organitzar aquesta oferta formativa a Cambrils.  L’objectiu és facilitar els coneixements necessaris en matèria de medi ambient en relació a les competències i funcions dels membres de les forces i cossos de seguretat.  Amb una durada de 37 hores, s’ha obert a altres membres de cossos i forces de seguretat de la nostra demarcació.

Al curs d’inscrits a la totalitat de les sessions és de 26 alumnes fixos. A banda dels policies locals cambrilencs, s’hi ha apuntat membres d’altres cossos i forces de seguretat com la Guàrdia Urbana de Tarragona, els Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia o la Policia Portuària. A més, en determinades ponències es preveu la presència d'altres professionals del Cos de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Servei Marítim de Guàrdia Civil i tècnics de medi ambient Ajuntament, entre altres.

La Patrulla Verda de Cambrils
La Unitat de Patrulla Verda funciona de forma ininterrompuda des que va ser creada el mes de març de 1992. Aquesta unitat policial de l’Ajuntament de Cambrils està integrada actualment per quatre agents de la Policia Local i coordinada per un caporal.  Es tracta d’un grup policial que durant l'any realitza serveis de vigilància rural i de protecció del Medi Ambient. Els  eixos principals dels serveis que presten són la vigilància de tot el terme rural, la protecció del medi natural i control del sistema d'abocaments de residus.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’espai, punt de trobada de més de 400 joves a l’estiu, fa campanya pel reciclatge i promou la mobilitat no contaminant

Article

Ja s'han començat a submergir els ancoratges ecològics de les boies que delimiten la zona protegida i el circuit de natació de la platja del Cavet. La nova instal·lació ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines a la zona de la platja del Cavet.

Notícia

La regidora de Recursos Humans i Medi Ambient ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte per a la planificació i execució d’un programa de conscienciació ambiental que ha de suport a polítiques de sostenibilitat impulsades per l’Ajuntament de Reus i dirigides als centres educatius i entitats. El contracte surt amb un pressupost de licitació del 50.000 euros i tindrà una vigència de 2 anys.

Butlletí