Caldes de Montbui substitueix les lluminàries actuals per tecnologia LED

01/12/2019 - 10:00

L’actuació, que es fa a 20 quadres d’enllumenat, consisteix en la substitució de les lluminàries actuals de vapor de sodi (VSAP) per LED’s i suposa un estalvi de potència del 47%

Aquesta  tardor han començat els treballs de substitució de les lluminàries actuals de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) per unes de noves del tipus LED. Els treballs es portaran a terme en una cinquantena de vies de Caldes.

L’actuació implica talls curts i puntuals de la zona on es treballa i es porta a terme en una vintena de quadres d’enllumenat situats a les vies següents: c. Pau Cuscó, c. Estació, c. Avel·lí Xalabarder, c. Sant Fèlix, c. Sant Ramon, c. Josep Calvó, c. Aparici, c. Migdia, c. Santo Domingo, c. Sant Climent, c. Homs, c. Major, c. Balmes, c. Torras i Sayol, c. Torrent Salze, c. Bisbe Soler, c. Sant Damià, c. Estrella, c. Buenos Aires, c. George Lawrence, c. Escoles Pies, c. Santa Eulàlia, c. Sant Salvador, c. Montserrat, c. Sta. Teresa, c. Raval Canyelles,  c. Gregori Montserrat, c. Rector Alemany, c. General Padrós, c. Santa Rosa, c. Sant Pau,  c. Llobet i Vall.llosera, c. Molí, c. G.A. Becquer, c. Aribau, c. Sabadell, c. Molí,  c. Calderón de la Barca, c. F. Domingo, c. Montseny, c. Sabadell,  c. Sant Pau, c. Pare Poch, c. Ramon Llull i c. Josep Calvó. També s’actua a l’entrada sud del municipi, a les avingudes Pi i Margall i Fontcuberta, al passatge i la plaça Verdaguer, i al pati interior de les Cases dels Mestres.

Els treballs tenen una durada prevista d’entre 3 i 4 setmanes, però estan sotmesos a la meteorologia i a les inclemències del temps, que poden allargar la seva durada.

El canvi de les lluminàries de l’enllumenat públic de Caldes redueix la potència elèctrica en un 47% de mitjana i augmenta entre 2 i 10 luxs la mitjana actual de llum. El projecte suposa una despesa total de 111.935,42€ entre la compra, que s’ha adjudicat a l’empresa Novatilu SL per import de 87.351,24€, i la instal·lació, que s’ha adjudicat a l’empresa Aluvisa per import de 24.584,18€.

Antecedents

Per tal d’estalviar costos, la compra de les noves lluminàries s’ha fet a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en virtut de l’adhesió de l’Ajuntament de Caldes al sistema d’adquisició centralitzada del Consorci Català pel Desenvolupament Local i a l’Acord Marc de Serveis i Subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic amb destinació a entitats locals de Catalunya


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El 70% de la xarxa d'enllumenat públic de Valldoreix ja compta amb un sistema de telegestió que permet monitorar i gestionar de forma remota 31 dels 50 quadres elèctrics del territori. Aquest sistema permet, a través d'una aplicació informàtica, controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona.  El nou sistema permet controlar l'horari d'encesa i apagat de cada fanal i detectar avaries a qualsevol zona

Notícia
 

Les actuacions municipals d’adequació d’enllumenat mitjançant la implantació de pàmpols de leds es va iniciar l’any 2014 a les vies de la xarxa viària bàsica i des d’aleshores s’hi ha donat continuïtat, amb l’objectiu de promoure actuacions d’estalvi energètic que permetin reduir les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

Notícia
L'acció permetrà estalviar 184 tones de CO2

Tots els polígons industrials de Santa Perpètua disposaran properament de lluminàries de tecnologia led. El Consistori ha adjudicat els treballs de substitució de 963 lluminàries de VSAP instal·lades als polígons per lluminàries led. L’actuació preveu un estalvi energètic anual de 477.857 kwh, que representa un estalvi econòmic de 62.000 euros i una reducció de 184 tones d’emissions de CO2.

Butlletí