Cabrera de Mar aplicarà un pla per a assolir una important reducció en el consum energètic dels equipaments

08/12/2022 - 10:00

A través de diferents actuacions s’espera reduir en un 50 % el consum de gas i en un 27 % la de l’electricitat als equipaments municipals.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a la piscina municipal i a l'Institut Escola del Pla de l'Avellà; la instal·lació d'enllumenat LED al pavelló de bàsquet o l’establiment de noves pautes pel que fa a les temperatures de la climatització i a l'encesa de llums, són algunes de les mesures destacades que s’inscriuen en el pla d’estalvi energètic per als equipaments municipals que ha posat en marxa l’Ajuntament de Cabrera de Mar. La voluntat és assolir a través d’aquest paquet de mesures un estalvi significatiu en el consum i frenar el creixement previst en la despesa energètica. En concret es calcula que es pot reduir en més de la meitat el consum de gas i en un 27 % el d’electricitat.

Per tal d’aconseguir aquests objectius l’Ajuntament ha establert diferents mesures que afecten cada equipament concret. La posada en marxa del pla s’ha realitzat amb la participació dels responsables dels diferents espais implicats i informant de les accions a emprendre a tot el personal municipal que hi treballa.

Tot i la reducció del consum previst, l’important increment dels preus fa preveure que el municipi haurà d’assumir un increment del 37 % en la factura energètica dels equipaments que se situarà per sobre dels 200.000 € a l’any.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació permetrà assolir un estalvi energètic anual pròxim als 4.000 euros.

Notícia

L'any 2004 es van instal·lar les primeres plaques a l'Edifici Besòs i des d'aquesta data ha promogut la instal·lació progressiva d'energies renovables en els edificis municipals.

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Butlletí