Begues posa en marxa 26 accions per reduir el consum de plàstic d'un sol ús

12/05/2022 - 17:00

El programa 'A Begues, plàstic zero' desplega el seu primer paquet d'accions, amb actuacions en els àmbits social, econòmic i de l'administració local.

L'Ajuntament de Begues ha posat en marxa un primer paquet de 26 accions que s'emmarquen dins el pla "A Begues, plàstic zero". Des que es va presentar la iniciativa, ara fa uns mesos, l'Ajuntament ha estat treballant en la definició d'una sèrie d'accions concretes, amb l'objectiu d'arribar a tota la ciutadania i amb una visió realista, amb objectius assolibles i una incidència clarament pragmàtica.

En el document final s'inclouen accions senzilles i d'una incidència directa, com la distribució de materials alternatius a les bosses de plàstic, fins a d'altres de més llarg abast, com la incorporació d'objectius de sostenibilitat en les contractacions públiques o bonificacions fiscals en l'àmbit comercial.

Les accions, per a les que s'han establert objectius mesurables, un calendari d'implantació i un equip de seguiment, s'estructuren en cinc eixos que pretenen abastar diferents àmbits ciutadans: l'exemplaritat de l'administració, la vida ciutadana, el compromís cívic i social, l'economia sostenible i la divulgació i conscienciació. Les primeres accions que s'han començat a treballar són les recollides en el primer eix, que concreta mesures en l'àmbit de gestió de l'administració local, el seu personal i els seus equipaments. Aviat es començaran a desenvolupar també les actuacions dels eixos dos i tres, adreçades al conjunt de la població així com a l'activitat pública i social del municipi. La inversió prevista per a aquest primer paquet d'accions és de 50.000 euros, prop del 50% dels quals ja estan consignats.

 

 

 

 

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Notícia

L'Ajuntament de Begues està provant diferents sistemes per impedir l'accés dels porcs senglars als contenidors de recollida de residus. Fins al moment s'han fet proves mitjançant tanques de fusta i cadenes en algunes illes, i en els propers dies es provaran uns sistemes d'ancoratge que permeten fixar els contenidors a terra. Evitar la proliferació d'aquests animals a zones urbanes també requereix de la col·laboració ciutadana.

Notícia

La vila acollirà un cicle de xerrades enfocades a fomentar les alternatives als productes d’un únic ús

Butlletí