Barcelona redueix l’oferta alimentària als senglars per evitar incidències en zona urbana

03/09/2018 - 08:16

Barcelona ha elaborat un Pla d’Acció amb l’objectiu d’evitar l’accés dels senglars al nucli urbà de Barcelona.

L’àmbit d’actuació és la franja compresa pels barris de muntanya limítrofs amb Collserola i els barris que formen part dels districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

L’objectiu del Pla d’Acció municipal és evitar l’accés dels senglars al nucli urbà de Barcelona, tot reduint l’oferta alimentària. Aquesta reducció de l’oferta alimentària té com a objectiu disminuir l’atractiu de l’àrea urbana per al senglar i alhora reduir-ne el nombre d’exemplars de la població per una menor supervivència de les cries.

El senglar no és una espècie urbana i, s’està treballant perquè romangui com a espècie salvatge autòctona al medi natural i impedir la seva presència a la ciutat. En els darrers anys, la proliferació d’aquesta espècie ha anat acompanyada d’un augment de les incidències relacionades amb la seva presència a l’entorn urbà.  Actualment, s’estima que hi ha uns 1.500 senglars als voltants del Parc de Collserola, en un entorn que té com a capacitat de càrrega màxima d’uns 600.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha destacat “que cal seguir avançant en el control de l’oferta alimentària com a acció central per reduir la presència de senglars a la ciutat. Alhora, apel·lem a la ciutadania que consideri els senglars com a animal salvatge i per tant, no els alimenti ni afavoreixi la seva proximitat”.

 Recomanacions a la ciutadania

Alguns senglars, acostumats a la presència humana, s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar. Això és, en part, perquè han perdut la por a les persones i es mouen amb massa freqüència per zones habitades.

Algunes vegades es produeixen incidents amb els senglars en àrees de lleure i altres equipaments del parc de Collserola i per això cal extremar les precaucions davant la seva presència i seguir diverses recomanacions.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Notícia

Els insectes pol·linitzadors són molt importants per la preservació de plantes i cultius i un element clau pel futur del planeta. L'Institut Municipal de Parcs i Jardins participa, arran de la seva experiència en la naturalització de la ciutat de Barcelona, en un pla per a la seva conservació a Catalunya

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Butlletí