Banderes verdes per la recollida selectiva de vidre

04/07/2023 - 16:34

Castelldefels competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

Un total de 215 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio. Durant la campanya d’aquest any, Ecovidrio llançarà la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes i premiarà als dos hostalers més compromesos amb la sostenibilitat.


 

Més de 200 establiments hostalers de Castelldefels participaran aquest estiu en la quarta edició del #MovimientoBanderasVerdes, una iniciativa duta a terme per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. Una campanya que busca premiar el compromís dels municipis i de l’hostaleria amb l’economia circular i el reciclatge de vidre durant l’època estival.

Així, Castelldefels competirà amb fins a 20 municipis de Catalunya i intentarà arrabassar la Bandera Verda a Lloret de Mar i Torroella de Montgrí – l’Estartit, els dos municipis que van resultar guanyadors en l’última edició de la iniciativa Banderes Verdes a la regió.

El Movimiento Banderas Verdes contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que hi ha al mercat són generats pel sector hostaler, de manera que la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

 

II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes

En aquesta nova edició del #MovimientoBanderasVerdes, Ecovidrio portarà en marxa la II edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes, amb l’objectiu d’analitzar la presència de mesures a favor de la sostenibilitat en el sector HORECA a través de quatre palanques: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Banderes Verdes es consolida, amb aquesta quarta edició, com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, en l'àmbit nacional, la campanya tindrà lloc aquest any en més de 140 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents, i compta amb la participació de més de 15.000 establiments hostalers. En total, enguany, s’entregaran nou Banderes Verdes a tot el país.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i dels ajuntaments amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic · 215 bars, restaurants i guinguetes de la localitat s’han sumat enguany a la iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels i Ecovidrio · La ciutat la va guanyar per primer cop l’any 2021

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Article

Més de 1.800 persones es van passar dissabte per alguna de les 74 parades instal·lades a la plaça de l’Església · En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, va apostar un cop més per les 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar)

Butlletí