Avià ajudarà una ONG del Senegal a créixer a través de les energies renovables

21/11/2017 - 13:30

El projecte també es basa en l'apoderament femení, fixant les dones com a motor de canvi i de progrés en la comunitat i l'estructura familiar.

L'Ajuntament d'Avià ha signat un conveni amb l'ONG Fassulo, creada per immigrants d'origen senegalès, per tal de donar suport en un nou projecte que aquesta està portant a terme al Senegal, i que pretén fer avançar el desenvolupament comunitari, a través de la implicació en favor de les energies renovables.

El consistori i l'entitat han fet una xerrada amb el politòleg i fundador de l'entitat Saiba Bayo per explicar als veïns del poble el projecte que aquesta ONG està desenvolupament a la regió de Tambacounda, a l'est del Senegal. De fet, Fassulo porta 10 anys promovent iniciatives en zones rurals de la regió, entre les quals un centre d'atenció primària, un centre de processament de cereals i el desenvolupament d'una campanya d'escolarització de nenes. Ara, a més, està posant en marxa una xarxa de cooperatives agrícoles rurals que aportin valor afegit en l'ús de l'energia solar fotovoltaica, amb la finalitat de promoure el desenvolupament local sostenible.

Segons Bayo, aquest últim punt pot comportar la dinamització del sector agrícola i, de retruc, l'increment de les rendes per càpita, el poder adquisitiu, la diversificació de la producció i les oportunitats de consum de la població rural. Aquest projecte, a més, es basa en l'apoderament femení, fixant les dones com a motor de canvi i de progrés en la comunitat i l'estructura familiar.

Per altra banda, amb aquest projecte Fassulo també implica els ens públics en l'acompanyament i l'electrificació dels edificis públics, com ara hospitals i escoles amb ús d'energies renovables. Un fet, considera l'Ajuntament d'Avià, que va de la mà de les polítiques d'energies renovables que està portant a terme també al poble berguedà i que, per tant mereix el suport municipal.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Josep Subirana, regidor d'Avià, ha retornat els dos premis

Els Premis EUSEW 2019 de la Setmana Europea de l'Energia reconeixen el paper crucial del sector privat i públic, les ONG, les autoritats nacionals i locals en treballar cap a una Europa neutra per al clima. Els premiats es divideixen en cinc categories: Compromís, Lideratge, Innovació i Joventut, a més del Premi Ciutadà 2019 que han decidit els votants de tot Europa. El municipi d'Avià ha estat premiat en dues d'aquestes cinc categories pel seu Lideratge i en el Premi Ciutadà.
Notícia

La competició dels Premis a l'Energia Sostenible de la UE (EUSEW Awards) reconeixen una innovació destacada en eficiència energètica i energies renovables. Es seleccionaran 12 finalistes entre una llista dels projectes més reeixits de l'any per obtenir una energia neta, segura i eficient. S'han seleccionat 12 projectes com a finalistes entre una llista dels projectes més reeixits de l'any per obtenir una energia neta, segura i eficient i podeu ajudar a decidir-ne el guanyador al Premi Ciutadà. L'únic municipi català finalista és Avià amb el projecte Avià per un bon clima.

 

Article

Rubí Brilla proposa diferents mesures d’estalvi adreçades als comerços que aquests dies estan tancats a causa del confinament decretat per contenir la Covid19.

Butlletí