Avià ajudarà una ONG del Senegal a créixer a través de les energies renovables

21/11/2017 - 13:30

El projecte també es basa en l'apoderament femení, fixant les dones com a motor de canvi i de progrés en la comunitat i l'estructura familiar.

L'Ajuntament d'Avià ha signat un conveni amb l'ONG Fassulo, creada per immigrants d'origen senegalès, per tal de donar suport en un nou projecte que aquesta està portant a terme al Senegal, i que pretén fer avançar el desenvolupament comunitari, a través de la implicació en favor de les energies renovables.

El consistori i l'entitat han fet una xerrada amb el politòleg i fundador de l'entitat Saiba Bayo per explicar als veïns del poble el projecte que aquesta ONG està desenvolupament a la regió de Tambacounda, a l'est del Senegal. De fet, Fassulo porta 10 anys promovent iniciatives en zones rurals de la regió, entre les quals un centre d'atenció primària, un centre de processament de cereals i el desenvolupament d'una campanya d'escolarització de nenes. Ara, a més, està posant en marxa una xarxa de cooperatives agrícoles rurals que aportin valor afegit en l'ús de l'energia solar fotovoltaica, amb la finalitat de promoure el desenvolupament local sostenible.

Segons Bayo, aquest últim punt pot comportar la dinamització del sector agrícola i, de retruc, l'increment de les rendes per càpita, el poder adquisitiu, la diversificació de la producció i les oportunitats de consum de la població rural. Aquest projecte, a més, es basa en l'apoderament femení, fixant les dones com a motor de canvi i de progrés en la comunitat i l'estructura familiar.

Per altra banda, amb aquest projecte Fassulo també implica els ens públics en l'acompanyament i l'electrificació dels edificis públics, com ara hospitals i escoles amb ús d'energies renovables. Un fet, considera l'Ajuntament d'Avià, que va de la mà de les polítiques d'energies renovables que està portant a terme també al poble berguedà i que, per tant mereix el suport municipal.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
  • El gas de síntesi que s’obté de la gasificació de la biomassa forestal ofereix la oportunitat de produir biocombustibles que poden substituir els combustibles fòssils, contribuint així a la descarbonització de la societat
  • La recerca s’emmarca dins del projecte BIOFORIN que implica la col·laboració de sis entitats: el Clúster de Bioenergia de Catalunya, el Centre Tecnològic Eurecat, la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT), l’Associació de propietaris del Montnegre i Corredor, el Consorci de Residus del Vallès Oriental i, finalment, el Consorci de Residus del Maresme
  • El projecte ha rebut 1,8M d’euros d’ajuts provinents dels Fons Next Generation, a través de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica
Acte
16/10/2024 - 09:30
Edifici Cúbic Viladecans. Passeig de la Marina, 31, 08840 Viladecans, Barcelona
Acte
26/09/2024 - 09:00
Presencial: Seu de l'ACM - Espai Prat de la Riba (C/ València, 231, planta baixa)

Butlletí