Avià ajudarà una ONG del Senegal a créixer a través de les energies renovables

21/11/2017 - 13:30

El projecte també es basa en l'apoderament femení, fixant les dones com a motor de canvi i de progrés en la comunitat i l'estructura familiar.

L'Ajuntament d'Avià ha signat un conveni amb l'ONG Fassulo, creada per immigrants d'origen senegalès, per tal de donar suport en un nou projecte que aquesta està portant a terme al Senegal, i que pretén fer avançar el desenvolupament comunitari, a través de la implicació en favor de les energies renovables.

El consistori i l'entitat han fet una xerrada amb el politòleg i fundador de l'entitat Saiba Bayo per explicar als veïns del poble el projecte que aquesta ONG està desenvolupament a la regió de Tambacounda, a l'est del Senegal. De fet, Fassulo porta 10 anys promovent iniciatives en zones rurals de la regió, entre les quals un centre d'atenció primària, un centre de processament de cereals i el desenvolupament d'una campanya d'escolarització de nenes. Ara, a més, està posant en marxa una xarxa de cooperatives agrícoles rurals que aportin valor afegit en l'ús de l'energia solar fotovoltaica, amb la finalitat de promoure el desenvolupament local sostenible.

Segons Bayo, aquest últim punt pot comportar la dinamització del sector agrícola i, de retruc, l'increment de les rendes per càpita, el poder adquisitiu, la diversificació de la producció i les oportunitats de consum de la població rural. Aquest projecte, a més, es basa en l'apoderament femení, fixant les dones com a motor de canvi i de progrés en la comunitat i l'estructura familiar.

Per altra banda, amb aquest projecte Fassulo també implica els ens públics en l'acompanyament i l'electrificació dels edificis públics, com ara hospitals i escoles amb ús d'energies renovables. Un fet, considera l'Ajuntament d'Avià, que va de la mà de les polítiques d'energies renovables que està portant a terme també al poble berguedà i que, per tant mereix el suport municipal.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista

Joan Herrera, exdirector de l’IDAE i actual director d’acció ambiental i energia de l’Ajuntament del Prat, ens explica en aquesta entrevista com la pandèmia hauria d’accelerar la transició energètica i la reconnexió entre el planeta, la ciutadania i biosfera. Insisteix que hauríem de sortir de la crisi preparant-nos per la propera crisi climàtica i apunta al món local com a protagonista i motor de la nova transició energètica, accelerada pel canvi tecnològic i legislatiu.

Article

La Xarxa va ha aprovat a la 20a Assemblea general, celebrada via telemàtica el 15 de setembre del 2020; la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Aquest compromís per una recuperació verda, justa i perdurable, ha d’incloure l’ambició de la neutralitat climàtica, la transició energètica, l’economia circular, la mobilitat sostenible, un espai públic obert a les persones, la biodiversitat urbana, un sistema alimentari just i l'educació ambiental com a eina essencial de resposta a la crisi. Tots aquests àmbits d’actuació ofereixen solucionsals reptes ambientals i socials i oportunitats d’estímul econòmic.

Butlletí