Associacions de veïns i ajuntament van debatre sobre la recollida de residus a Sant Celoni

Font: el9nou

15/04/2020 - 09:00

L’Ajuntament de Sant Celoni planeja implantar el sistema porta a porta en un termini de dos anys​

Tècnics i responsables polítics de l’ajuntament de Sant Celoni i diversos representats d’associacions veïnals van debatre a finals de febrer al voltant de la recollida de residus urbans i la neteja viària. La iniciativa s’emmarcava en el context de diàleg entre associacions i juntament, dinamitzat arran de la creació de la regidoria de Barris.

En la trobada, es va compartir informació sobre les característiques i detalls dels serveis actuals, es van poder aclarir dubtes i, sobretot, va ser possible plantejar inquietuds respecte dels reptes que implica aquest vessant tant delicat i rellevant de la vida dels municipis.

L’accent es va posar en aspectes com ara el desbordament provocat pel creixement dels materials voluminosos, la necessitat d’aprofundir en el control de qualitat i, especialment, la preocupació pel repunt d’actituds incíviques que alteren el bon estat de l’espai públic.

L’alcalde, Raül Garcia, va explicar que en breu s’ampliarà el contracte de neteja viària, que comptarà amb nous efectius humans per augmentar l’eficiència del servei. També va avançar que, no més tard del 2022, el municipi experimentarà un canvi de model en la recollida de residus, que s’orientarà cap el sistema porta a porta.

El sistema ve acreditat pels excepcionals resultats en matèria de recollida selectiva que assoleixen pobles i ciutats on ja s’aplica des de fa anys. A nivell europeu, es marquen les línies per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i l’atenció precisa als residus és un front molt rellevant.

Associacions i Ajuntament coincideixen en què, només amb la combinació de bons serveis i de compromís de la ciutadania, es podran assolir els objectius de qualitat que calen. Per això, es varen emplaçar a col·laborar de manera continuada en aquest tema com en d’altres que puguin sorgir.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Butlletí