Associacions de veïns i ajuntament van debatre sobre la recollida de residus a Sant Celoni

Font: el9nou

15/04/2020 - 09:00

L’Ajuntament de Sant Celoni planeja implantar el sistema porta a porta en un termini de dos anys​

Tècnics i responsables polítics de l’ajuntament de Sant Celoni i diversos representats d’associacions veïnals van debatre a finals de febrer al voltant de la recollida de residus urbans i la neteja viària. La iniciativa s’emmarcava en el context de diàleg entre associacions i juntament, dinamitzat arran de la creació de la regidoria de Barris.

En la trobada, es va compartir informació sobre les característiques i detalls dels serveis actuals, es van poder aclarir dubtes i, sobretot, va ser possible plantejar inquietuds respecte dels reptes que implica aquest vessant tant delicat i rellevant de la vida dels municipis.

L’accent es va posar en aspectes com ara el desbordament provocat pel creixement dels materials voluminosos, la necessitat d’aprofundir en el control de qualitat i, especialment, la preocupació pel repunt d’actituds incíviques que alteren el bon estat de l’espai públic.

L’alcalde, Raül Garcia, va explicar que en breu s’ampliarà el contracte de neteja viària, que comptarà amb nous efectius humans per augmentar l’eficiència del servei. També va avançar que, no més tard del 2022, el municipi experimentarà un canvi de model en la recollida de residus, que s’orientarà cap el sistema porta a porta.

El sistema ve acreditat pels excepcionals resultats en matèria de recollida selectiva que assoleixen pobles i ciutats on ja s’aplica des de fa anys. A nivell europeu, es marquen les línies per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i l’atenció precisa als residus és un front molt rellevant.

Associacions i Ajuntament coincideixen en què, només amb la combinació de bons serveis i de compromís de la ciutadania, es podran assolir els objectius de qualitat que calen. Per això, es varen emplaçar a col·laborar de manera continuada en aquest tema com en d’altres que puguin sorgir.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia
Després de les primeres setmanes, el porta a porta es consolida

Des del pasat 1 d'abril, la recollida selectiva de residus porta per porta es realitza al centre de Manacor, a Mallorca. L’Ajuntament va repartir als veïnats calendaris on s’especifica quina fracció se’n pot treure cada dia, i també poals per dipositar la matèria orgànica. L’objectiu és facilitar el reciclatge.

Butlletí