Associacions de veïns i ajuntament van debatre sobre la recollida de residus a Sant Celoni

Font: el9nou

15/04/2020 - 09:00

L’Ajuntament de Sant Celoni planeja implantar el sistema porta a porta en un termini de dos anys​

Tècnics i responsables polítics de l’ajuntament de Sant Celoni i diversos representats d’associacions veïnals van debatre a finals de febrer al voltant de la recollida de residus urbans i la neteja viària. La iniciativa s’emmarcava en el context de diàleg entre associacions i juntament, dinamitzat arran de la creació de la regidoria de Barris.

En la trobada, es va compartir informació sobre les característiques i detalls dels serveis actuals, es van poder aclarir dubtes i, sobretot, va ser possible plantejar inquietuds respecte dels reptes que implica aquest vessant tant delicat i rellevant de la vida dels municipis.

L’accent es va posar en aspectes com ara el desbordament provocat pel creixement dels materials voluminosos, la necessitat d’aprofundir en el control de qualitat i, especialment, la preocupació pel repunt d’actituds incíviques que alteren el bon estat de l’espai públic.

L’alcalde, Raül Garcia, va explicar que en breu s’ampliarà el contracte de neteja viària, que comptarà amb nous efectius humans per augmentar l’eficiència del servei. També va avançar que, no més tard del 2022, el municipi experimentarà un canvi de model en la recollida de residus, que s’orientarà cap el sistema porta a porta.

El sistema ve acreditat pels excepcionals resultats en matèria de recollida selectiva que assoleixen pobles i ciutats on ja s’aplica des de fa anys. A nivell europeu, es marquen les línies per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i l’atenció precisa als residus és un front molt rellevant.

Associacions i Ajuntament coincideixen en què, només amb la combinació de bons serveis i de compromís de la ciutadania, es podran assolir els objectius de qualitat que calen. Per això, es varen emplaçar a col·laborar de manera continuada en aquest tema com en d’altres que puguin sorgir.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Article

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ja publicat diversos clips per posar una mica d'humor en les excuses que fem servir per no reciclar, i animar a reciclar més.

Butlletí