Associacions de veïns i ajuntament van debatre sobre la recollida de residus a Sant Celoni

Font: el9nou

15/04/2020 - 09:00

L’Ajuntament de Sant Celoni planeja implantar el sistema porta a porta en un termini de dos anys​

Tècnics i responsables polítics de l’ajuntament de Sant Celoni i diversos representats d’associacions veïnals van debatre a finals de febrer al voltant de la recollida de residus urbans i la neteja viària. La iniciativa s’emmarcava en el context de diàleg entre associacions i juntament, dinamitzat arran de la creació de la regidoria de Barris.

En la trobada, es va compartir informació sobre les característiques i detalls dels serveis actuals, es van poder aclarir dubtes i, sobretot, va ser possible plantejar inquietuds respecte dels reptes que implica aquest vessant tant delicat i rellevant de la vida dels municipis.

L’accent es va posar en aspectes com ara el desbordament provocat pel creixement dels materials voluminosos, la necessitat d’aprofundir en el control de qualitat i, especialment, la preocupació pel repunt d’actituds incíviques que alteren el bon estat de l’espai públic.

L’alcalde, Raül Garcia, va explicar que en breu s’ampliarà el contracte de neteja viària, que comptarà amb nous efectius humans per augmentar l’eficiència del servei. També va avançar que, no més tard del 2022, el municipi experimentarà un canvi de model en la recollida de residus, que s’orientarà cap el sistema porta a porta.

El sistema ve acreditat pels excepcionals resultats en matèria de recollida selectiva que assoleixen pobles i ciutats on ja s’aplica des de fa anys. A nivell europeu, es marquen les línies per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i l’atenció precisa als residus és un front molt rellevant.

Associacions i Ajuntament coincideixen en què, només amb la combinació de bons serveis i de compromís de la ciutadania, es podran assolir els objectius de qualitat que calen. Per això, es varen emplaçar a col·laborar de manera continuada en aquest tema com en d’altres que puguin sorgir.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, posa en marxa aquesta setmana un nou sistema de recollida de les restes de poda de la fracció vegetal porta a porta per tal de donar valor a aquest tipus de residus orgànics. 

Butlletí