Arriba la quarta edició de la campanya "La Bossa o la vida" a Santa Coloma de Gramenet

05/02/2020 - 08:00

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient. 

En la passada edició, al novembre de 2019, es van  recollir al voltant de 8.000 bosses de plàstic en tres dies, a canvi es van repartir 2.500 bosses de tela

El reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea, dicta que a partir del dia 1 de gener  de 2020 les bosses gruixudes han de contenir almenys un 50% de plàstic reciclat, alhora que es prohibeixen  de plàstic fragmentable. A partir de 2021, les anomenades bosses lleugeres i molt  lleugeres o de secció, també estaran prohibides, a excepció de les biodegradables. 

Als punts d’informació, que s’instal·laran a les portes dels Mercats Municipals, es lliurarà tot el material informatiu sobre la normativa europea i l’aplicació de les mesures definitives sobre l’ús de bosses de plàstic que s’efectuarà l’any 2021. A més, també s’instal·laran  contenidors grocs de reciclatge a cada punt d’informació per depositar les bosses i els embolcalls de plàstic, a canvi es lliurarà una bossa reciclable.

Des del departament municipal de Comerç, s'anima a comerciants i ciutadania a contribuir i ser protagonistes de la campanya, perquè la salut del medi ambient és responsabilitat de tots i totes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Imatge de la presentació de la campanya 2021

Imatge de la presentació de la campanya 2021

Dilluns 21 de novembre es farà al Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet un primer recordatori de la necessitat de reduir els usos dels envasos de plàstic.

Article

La nova organització d'aquesta instal·lació permet tractar 9.000 tones més d'envasos provinents del contenidor groc cada any La millora de la planta s'ha dut a terme davant de l'increment de la recollida selectiva realitzada pels ciutadans

Acte
18/09/2022 - 10:00
Centre d’Estudis del Mar (Passeig Marítim, 72, Sitges, 08870

Butlletí