Arriba la quarta edició de la campanya "La Bossa o la vida" a Santa Coloma de Gramenet

05/02/2020 - 08:00

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient. 

En la passada edició, al novembre de 2019, es van  recollir al voltant de 8.000 bosses de plàstic en tres dies, a canvi es van repartir 2.500 bosses de tela

El reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea, dicta que a partir del dia 1 de gener  de 2020 les bosses gruixudes han de contenir almenys un 50% de plàstic reciclat, alhora que es prohibeixen  de plàstic fragmentable. A partir de 2021, les anomenades bosses lleugeres i molt  lleugeres o de secció, també estaran prohibides, a excepció de les biodegradables. 

Als punts d’informació, que s’instal·laran a les portes dels Mercats Municipals, es lliurarà tot el material informatiu sobre la normativa europea i l’aplicació de les mesures definitives sobre l’ús de bosses de plàstic que s’efectuarà l’any 2021. A més, també s’instal·laran  contenidors grocs de reciclatge a cada punt d’informació per depositar les bosses i els embolcalls de plàstic, a canvi es lliurarà una bossa reciclable.

Des del departament municipal de Comerç, s'anima a comerciants i ciutadania a contribuir i ser protagonistes de la campanya, perquè la salut del medi ambient és responsabilitat de tots i totes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya «La Bossa o la Vida» va celebrar la tercera edició els 25, 28 i 30 de novembre als mercats de venda no sedentària (Mercat Sagarra, Mercat Singuerlín i Mercat Fondo). de Santa Coloma de Gramenet.

Article

Prop de 200 persones van recollir un quart de tona de residus al Besòs en una jornada de ‘plogging’ que va animar dissabte el Parc Fluvial.

Butlletí