Arriba la quarta edició de la campanya "La Bossa o la vida" a Santa Coloma de Gramenet

05/02/2020 - 08:00

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient. 

En la passada edició, al novembre de 2019, es van  recollir al voltant de 8.000 bosses de plàstic en tres dies, a canvi es van repartir 2.500 bosses de tela

El reial decret 293/2018, que adapta la Directiva europea, dicta que a partir del dia 1 de gener  de 2020 les bosses gruixudes han de contenir almenys un 50% de plàstic reciclat, alhora que es prohibeixen  de plàstic fragmentable. A partir de 2021, les anomenades bosses lleugeres i molt  lleugeres o de secció, també estaran prohibides, a excepció de les biodegradables. 

Als punts d’informació, que s’instal·laran a les portes dels Mercats Municipals, es lliurarà tot el material informatiu sobre la normativa europea i l’aplicació de les mesures definitives sobre l’ús de bosses de plàstic que s’efectuarà l’any 2021. A més, també s’instal·laran  contenidors grocs de reciclatge a cada punt d’informació per depositar les bosses i els embolcalls de plàstic, a canvi es lliurarà una bossa reciclable.

Des del departament municipal de Comerç, s'anima a comerciants i ciutadania a contribuir i ser protagonistes de la campanya, perquè la salut del medi ambient és responsabilitat de tots i totes.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya «La Bossa o la Vida» va celebrar la tercera edició els 25, 28 i 30 de novembre als mercats de venda no sedentària (Mercat Sagarra, Mercat Singuerlín i Mercat Fondo). de Santa Coloma de Gramenet.

Notícia

La infraestructura, operada per TERSA, va subministrar a través de Districlima més de 125.000 tones de vapor a la xarxa urbana de calor i fred durant el 2019. L'Hospital del Mar és un dels equipaments adherits a aquesta xarxa mediambientalment sostenible i eficient

Butlletí