Arriba a Roda de Ter la Recollida Selectiva avançada

29/03/2019 - 09:00

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta, però darrerament el nivell de recollida selectiva està baixant. S'entregraran cubells amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur.

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta. Han estat pioners a la comarca que més recollida selectiva fa de tot Catalunya, però darrerament el nostre nivell de recollida selectiva està baixant. De fet, actualment està per sota de la majoria de municipis que fan Porta a Porta a Osona. Es proposa fer un pas important, una vegada més, i adoptar mesures que permetin avançar amb el convenciment i la complicitat de tothom.

On és el problema? Hi ha detectats dos problemes principals: presència de residus a la fracció REBUIG, sobretot restes de menjar (ORGÀNICA); i es fa un mal ús de l’àrea de contenidors d’emergència.

Cubells amb xip

S'introduiran cubells xipats per treure l’orgànica. S'entregarà un cubell amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur. A partir del 15 d’abril, serà obligatori treure les restes de cuina amb aquest cubell xipat i intransferible, que en endavant serà el cubell de carrer. Tothom podrà mantenir també el petit cubell a la cuina, la qual cosa ens permetrà fer una gestió i emmagatzematge més còmoda i higiènica. La mida del nou cubell d’orgànica serà de 23 litres, més gran que l’actual, i permetrà posar les bosses compostables lligades a dins (n’hi podrem posar una o més) així com també les restes vegetals com herba o fulles. Una altra característica de millora seran els reflectors que porten els nous cubells, que ens permetran ser més eficients en la recollida, al fer-los més visibles durant la nit. Per comerços que generen molta matèria orgànica i ja disposen d’un contenidor marró gran, s’instal·larà un xip al mateix contenidor.

Un tècnic de l’empresa de Recollida de Residus d’Osona SL passarà a instal·lar-lo amb un procés que dura uns 10 minuts. En canvi, als veïns que disposin d’un contenidor gran per treure la gespa i restes de jardí, no s’instal·larà cap xip fins més endavant, en una propera fase de la campanya.

Àrea de contenidors d’emergència amb accés restringit

L’àrea d’emergència és un lloc al què hauríem d’anar només en casos molt puntuals. Fins ara hem fet un ús molt deficient: massa residus, deixats de qualsevol manera, fora dels contenidors, mal separats… Ha estat un recurs que ha permès a persones anònimes prescindir de la recollida selectiva i tirar sense control. A partir del 15 d’abril, l’àrea de contenidors del polígon del Puig Vell serà un espai net, eficient i exclusiu dels veïns de Roda, amb la qual cosa es beneficiarà a les persones que fan una gestió correcta dels seus residus. Per accedir-hi, quan puntualment es necessiti, caldrà demanar una clau electrònica a l’ajuntament (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h). 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Butlletí