Arranca la recollida selectiva porta a porta als comerços de l’Eix de Lleida

Font: Lleida.com

22/06/2017 - 08:58

La recollida selectiva porta a porta va començar a la capital pels establiments hotelers i grans productors, amb l’objectiu de millorar l’índex de reciclatge. La fase següent ha estat incorporar aquest sistema als negocis de l’Eix i la Paeria té prevista també una prova pilot en domicilis particulars d’un barri o una zona delimitada de la ciutat.

Els establiments de l’Eix Comercial de Lleida ja han estrenat la recollida selectiva de residus porta a porta i el president de la Federació d’Associacions de l’Eix, Llorenç González, va indicar que, de moment, no s’han produït incidències destacables, més enllà d’una certa confusió en els primers dies. Després de tancar les botigues a la nit, només es treuen al carrer els contenidors d’orgànica i vidre, que, de fet, són els que menys es generen a l’Eix per la seua tipologia de negocis. Els comerciants segueixen dipositant el cartró doblegat al costat de les botigues, com ja es feia, i les escombraries convencionals i els envasos i el plàstic els treuen en bosses de diferents colors. Contenidors i bosses porten etiquetes que identifiquen cada establiment, que els treballadors d’Ilnet poden escanejar per fer un control del reciclatge i la producció de residus de cada un. “El sistema està funcionant bé. Els primers dies sí que teníem alguns dubtes amb les bosses de colors, encara que ens van donar un calendari detallat dels dies de recollida, però ara ja està anant molt bé”, va remarcar González.

Inicialment, la Paeria havia previst la recollida porta a porta a l’Eix Comercial entre les 14.00 i les 17.00 hores, fet que va generar queixes entre els comerciants pel fet d’haver d’omplir el carrer de contenidors a la meitat de la jornada comercial. No obstant, finalment, el consistori va atendre els seus arguments (va efectuar una enquesta i el 91% dels comerciants preferia la recollida a partir de les 21.00 hores) i va planificar la recollida després del tancament de les botigues.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
La campanya solidària es porta a terme a més de 80 ciutats de tot el territori, com Madrid, Sevilla, Barcelona, Santander o Palma de Mallorca.

La iniciativa, organitzada per Ecovidrio, té l’objectiu de sumar esforços davant aquesta malaltia i potenciar el reciclatge d’envasos de vidre

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Butlletí