Arranca la recollida selectiva porta a porta als comerços de l’Eix de Lleida

Font: Lleida.com

22/06/2017 - 08:58

La recollida selectiva porta a porta va començar a la capital pels establiments hotelers i grans productors, amb l’objectiu de millorar l’índex de reciclatge. La fase següent ha estat incorporar aquest sistema als negocis de l’Eix i la Paeria té prevista també una prova pilot en domicilis particulars d’un barri o una zona delimitada de la ciutat.

Els establiments de l’Eix Comercial de Lleida ja han estrenat la recollida selectiva de residus porta a porta i el president de la Federació d’Associacions de l’Eix, Llorenç González, va indicar que, de moment, no s’han produït incidències destacables, més enllà d’una certa confusió en els primers dies. Després de tancar les botigues a la nit, només es treuen al carrer els contenidors d’orgànica i vidre, que, de fet, són els que menys es generen a l’Eix per la seua tipologia de negocis. Els comerciants segueixen dipositant el cartró doblegat al costat de les botigues, com ja es feia, i les escombraries convencionals i els envasos i el plàstic els treuen en bosses de diferents colors. Contenidors i bosses porten etiquetes que identifiquen cada establiment, que els treballadors d’Ilnet poden escanejar per fer un control del reciclatge i la producció de residus de cada un. “El sistema està funcionant bé. Els primers dies sí que teníem alguns dubtes amb les bosses de colors, encara que ens van donar un calendari detallat dels dies de recollida, però ara ja està anant molt bé”, va remarcar González.

Inicialment, la Paeria havia previst la recollida porta a porta a l’Eix Comercial entre les 14.00 i les 17.00 hores, fet que va generar queixes entre els comerciants pel fet d’haver d’omplir el carrer de contenidors a la meitat de la jornada comercial. No obstant, finalment, el consistori va atendre els seus arguments (va efectuar una enquesta i el 91% dels comerciants preferia la recollida a partir de les 21.00 hores) i va planificar la recollida després del tancament de les botigues.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El servei es posarà en marxa a partir del 17 de juny al barri del Molí de la Torre i part de Vilafortuny. També s’amplia la recollida porta a porta comercial i s’implanta el sistema d’identificació personal voluntari als contenidors de tot el municipi. 

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Notícia

Durant els dos primers mesos de l’any, però, el rebuig generat ha augmentat un 6% en relació al 2021 i, per contrarestar-ho, l’Ajuntament endegarà un seguit de campanyes de conscienciació

Butlletí