Argentona eleva la recollida selectiva per sobre del 88%

09/06/2017 - 12:13

L'ampliació del model porta a porta al Cros i els veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa suposa un salt de gairebé 23 punts en el primer quadrimestre de 2017 en comparació amb l'any passat

Durant els mesos de març i abril, Argentona ha registrat un percentatge de recollida selectiva de residus que s’ha situat per sobre del 88%, una xifra que és fruit de l’ampliació del model porta a porta al municipi, que es va iniciar al darrer trimestre del 2016 amb el barri del Cros i que es va completar a principis del 2017 als veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa. La mitjana de recollida selectiva a Catalunya ronda el 40%.

Aquest resultat suposa un increment dels percentatges de reciclatge del 23% en relació a la mitjana del 2016, que va ser del 65,3%, i situa Argentona com un dels municipis catalans que més recicla. La mitjana de residus que es genera per habitant també ha minvat, passant d’un 1,46 quilos al dia al 2016 a 1,2 kg en aquest primer quadrimestre de 2017.

MENYS REBUIG I MILLOR GESTIÓ DE L'ÀREA D'EMERGÈNCIA

En paral.lel també s’ha traslladat l’àrea d’emergència a la deixalleria municipal, canvi que ha afavorit també la recollida selectiva i una millor gestió dels residus.

En aquest sentit, s’ha reduït un 24% el volum de rebuig - la fracció de residus que no es pot recuperar i s’ha de traslladar a plantes incineradores – en relació al 2016. La recollida de la orgànica millora en set punts en comparació a l'any passat. I la deixalleria també ha vist augmentar el volum de residus recollits en gairebé un 10%.

Argentona va iniciar l’aposta pel model de gestió de residus porta a porta al centre del municipi el juny de l’any 2004 amb les fraccions d’orgànica i rebuig, i a finals del 2008 es va ampliar amb els envasos i el paper i cartró.  Aquest sistema s’ha demostrat com el més eficaç i el que permet obtenir millors resultats en la recollida selectiva.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia

A partir del gener, la regidoria de Medi Ambient i l'ARCA del Maresme implantaran lleugeres modificacions per millorar-ne la gestió i reduir molèsties als veïns

Butlletí