Argentona eleva la recollida selectiva per sobre del 88%

09/06/2017 - 12:13

L'ampliació del model porta a porta al Cros i els veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa suposa un salt de gairebé 23 punts en el primer quadrimestre de 2017 en comparació amb l'any passat

Durant els mesos de març i abril, Argentona ha registrat un percentatge de recollida selectiva de residus que s’ha situat per sobre del 88%, una xifra que és fruit de l’ampliació del model porta a porta al municipi, que es va iniciar al darrer trimestre del 2016 amb el barri del Cros i que es va completar a principis del 2017 als veïnats de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa. La mitjana de recollida selectiva a Catalunya ronda el 40%.

Aquest resultat suposa un increment dels percentatges de reciclatge del 23% en relació a la mitjana del 2016, que va ser del 65,3%, i situa Argentona com un dels municipis catalans que més recicla. La mitjana de residus que es genera per habitant també ha minvat, passant d’un 1,46 quilos al dia al 2016 a 1,2 kg en aquest primer quadrimestre de 2017.

MENYS REBUIG I MILLOR GESTIÓ DE L'ÀREA D'EMERGÈNCIA

En paral.lel també s’ha traslladat l’àrea d’emergència a la deixalleria municipal, canvi que ha afavorit també la recollida selectiva i una millor gestió dels residus.

En aquest sentit, s’ha reduït un 24% el volum de rebuig - la fracció de residus que no es pot recuperar i s’ha de traslladar a plantes incineradores – en relació al 2016. La recollida de la orgànica millora en set punts en comparació a l'any passat. I la deixalleria també ha vist augmentar el volum de residus recollits en gairebé un 10%.

Argentona va iniciar l’aposta pel model de gestió de residus porta a porta al centre del municipi el juny de l’any 2004 amb les fraccions d’orgànica i rebuig, i a finals del 2008 es va ampliar amb els envasos i el paper i cartró.  Aquest sistema s’ha demostrat com el més eficaç i el que permet obtenir millors resultats en la recollida selectiva.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Notícia
Canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri

La recollida selectiva de residus es duplica al barri de Sant Andreu de Palomar amb el porta a porta i passa del 37% al 76% després d’un mes en marxa. La comissió amb el veïnat i les entitats ha establert alguns canvis per adaptar el sistema a les necessitats del barri.

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Butlletí