Arenys de Mar ho aporta tot

06/12/2022 - 09:00

Arrenca la campanya "Arenys ho aporta tot" per incrementar la recollida selectiva de residus

L'Ajuntament d'Arenys de Mar posa en marxa una campanya de sensibilització ambiental adreçada a millorar els nivells de la recollida selectiva de residus a tota la vila. Un equip d'informadors, coordinats des de l'Àrea de Medi Ambient, portaran a terme un conjunt d'activitats informatives i de divulgació d'acord amb l'objectiu i l'eslògan "Arenys ho aporta tot".

Una de les prioritats de la campanya és arribar a totes les persones, llars i activitats comercials i econòmiques que no fan correctament la selecció de residus per poder explicar-los com fer-ho i també aclarir els dubtes sobre com reciclar i tractar cada fracció. Actualment, a Arenys de Mar el nivell de recollida selectiva bruta dels residus municipals és del 53,90 % i, amb aquesta campanya i futures accions, com l'extensió de la recollida Porta a Porta, es planteja l'objectiu de superar el 75 % l'any 2030.

Aquesta campanya preveu oferir eines i recursos i un seguit d’activitats d’aprenentatge i reflexió com xerrades i tallers... per donar a conèixer de quina manera es pot revertir la problemàtica global de residus i els beneficis individuals i col·lectius que comporta la seva reducció i el seu millor tractament. L'objectiu és avançar cap a una millora de la recollida selectiva a tot el municipi, tendint a un horitzó de residu zero. 

A Arenys de Mar, actualment, encara conviuen els dos models de recollida de residus, amb contenidors i Porta a Porta. En ambdós casos cal conèixer les característiques de cada fracció i quins són els residus que pertoca en cada cas. Amb aquesta campanya i amb el treball directe dels informadors es vol aprofundir en l'orientació dels vilatans per a una correcta actuació, per incrementar els índexs de recollida i que la fracció sigui de la màxima qualitat.

Totes les llars i les seus comercials arenyenques rebran els propers dies una carta informativa i un full desplegable divulgatiu. De forma paral·lela, s'habilitaran espais informatius al carrer i també a través de les xarxes socials, per poder interactuar i aclarir tots els dubtes que es puguin generar.

 

Servei d’atenció ciutadana a través del xat

La campanya donarà prioritat a l’atenció personalitzada mitjançant WhatsApp, amb la finalitat de canalitzar dubtes, consultes i suggeriments que puguin millorar el coneixement de la població al voltant de la gestió dels residus a Arenys de Mar.

Aquest servei té un telèfon de contacte, accessible des de WhatsApp, i també una adreça de correu electrònic, per facilitar les consultes de la població i la interlocució permanent: Telèfon de contacte 686 470 566. Correu campanya  arenyshoaportatot@arenysdemar.cat   També s'interactuarà des del perfil @arenyshoaportatot a Instagram. .La campanya a les xarxes socials també utilitza un perfil de Twitter (@arenyshoaportatot) i un de Facebook. Des d'aquests espais a les xarxes es faran tasques d’educació ambiental, segons la tipologia de consultes que es puguin plantejar i, alhora, seran plataforma de difusió d'un conjunt d'actuacions d’educació ambiental que es desenvoluparan durant els propers mesos.

De forma coordinada amb la campanya també es preveu oferir “kits” (conjunts) de materials que es lliuraran a cada punt de generació d'acord amb la seva tipologia, segons siguin llars o locals comercials. També es preveuen xerrades informatives d'acord amb cada grup d'interès i, de manera específica, activitats i tallers d’educació ambiental als centres educatius.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Per celebrar aquesta commemoració, l'Ajuntament ha organitzat diverses activitats al llarg dels pròxims dies.

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Butlletí