Arbúcies ja disposa d’una xarxa de calor amb biomassa

10/05/2016 - 16:25

La xarxa de calor, que dona servei de calefacció i ACS, consta d’una caldera de biomassa de 500kW que es troba al costat de l’edifici de Can Delfí, des d’on es subministra calor a varis edificis municipals, a través d’una xarxa de calor subterrània.

En aquesta primera fase s’ha donat servei a l’edifici de l’Ajuntament d'Arbúcies, l’edifici del Museu La Gabella, la Biblioteca, l’Escola Música i l’Escola d’Adults. Durant els propers mesos s’hi afegirà la Piscina Municipal.

El combustible que s’utilitza és estella forestal de biomassa provinent de la neteja dels boscos de l’entorn d’Arbúcies, i subministrada per l’empresa local Matfor (Matèries forestals, SL). L’execució d’aquesta primera fase permet subministrar anualment 575.000 kWh d’energia tèrmica. El projecte, que no suposa cap inversió per part de l’Ajuntament, li permet estalviar el consum d’aproximadament 58.200 l anuals de gasoil. Els beneficis ambientals es quantifiquen en la reducció d’emissions de gasos contaminants de 151 Tn anuals de CO2. En termes econòmics només en el primer any, l’Ajuntament ja obtindrà un estalvi econòmic del 3,12%. Aquest estalvi anirà en augment durant els propers anys, sent un 21,3% l’estalvi mitjà del període de contracte.

SUD Renovables ha realitzat la inversió i instal·lació dels equipaments, i en realitzarà la seva explotació, subministrant energia als equipaments descrits. Aquesta empresa catalana, fundada el 2005, es dedica a l’enginyeria, promoció, construcció i explotació d’instal·lacions d’energies renovables. El grup SUD, una referència en el sector de la biomassa i l’autoconsum elèctric, ha generat negoci per valor de més de 30M€, i disposa d’una plantilla de 25 persones.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

Entre les projectes que s'estan impulsant per promoure l'ús de la biomassa, en aquest moment la Diputació de Barcelona està liderant el projecte Biomassa pel Clima que suposa la instal·lació de 14 calderes a la província de Barcelona. Aquest vídeo ho explica en dos minuts.

Notícia

Ja fa unes setmanes que la deixalleria fa un tractament específic per minimitzar-ne l’impacte ambiental. Però s'han col·locat aquests punts de recollida per facilitar a la població que les recicli.

Butlletí