Alella promou la recollida selectiva als equipaments municipals

20/02/2020 - 08:00

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Alella ha instal·lat petites àrees de contenidors per facilitar la separació dels residus i fomentar la recollida selectiva dels residus als edificis i equipaments municipals, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM).

Amb la instal·lació dels punts de recollida s'han eliminat les paperetes d'ús individual que hi havia fins ara i que no permetien fer reciclatge.

Aquest nou model de gestió i recollida de residus suposarà:

• Creació de punts de selectiva formats per tres papereres de les fraccions de residus més comunes que es generen en aquests espais: paper, envasos i resta (papereres blava, groga i gris, respectivament). 

• Eliminació de totes les papereres de sota taula, ja que són un punt on s’hi llencen els residus sense seleccionar.

• Racionalització del servei de recollida per part del servei de neteja, ja que la quantitat actual de papereres és molt superior al de contenidors de recollida selectiva que es crearan. 

• Ampliació de la recollida selectiva de residus incorporant cubells específics per a la fracció orgànica en zones de menjador (office).

En total s’instal·laran 21 punts de reciclatge que els podreu trobar a: Edifici de l’Ajuntament, Centre Cultural Can Lleonart, Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, Biblioteca municipal, Policia Local, Serveis a les persones, Antigues Escoles Fabra (Espai Jove), Poliesportiu Abelardo Vera i Casal de la Gent Gran Can Gaza.

Cadascuna de les papereres incorpora una etiqueta identificadora de quins són els residus que s’hi poden llençar. Amb això es vol ajudar a resoldre els dubtes principals que us puguin sorgir sobre com classificar els diferents residus. 

Amb aquesta iniciativa, es pretén prendre partit davant la situació d’emergència climàtica que té la societat i donar exemple a la ciutadania, com a treballadors i treballadores públiques, perquè tothom prengui consciència i contribuexi a millorar les valors actuals de reciclatge. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A partir del gener, la regidoria de Medi Ambient i l'ARCA del Maresme implantaran lleugeres modificacions per millorar-ne la gestió i reduir molèsties als veïns

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Notícia

El projecte Mataró cívica i activa ha iniciat una campanya informativa porta a porta per acabar de convèncer els veïns de Rocafonda i Pla d’en Boet dels avantatges de recollir selectivament els residus. Aquests dos barris pilot on s’ha engegat el projecte estan a prop d’aconseguir l’objectiu fixat del 40% de recollida selectiva, que donarà dret a una sortida escolar.

Butlletí