Alella promou la recollida selectiva als equipaments municipals

20/02/2020 - 08:00

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Alella ha instal·lat petites àrees de contenidors per facilitar la separació dels residus i fomentar la recollida selectiva dels residus als edificis i equipaments municipals, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM).

Amb la instal·lació dels punts de recollida s'han eliminat les paperetes d'ús individual que hi havia fins ara i que no permetien fer reciclatge.

Aquest nou model de gestió i recollida de residus suposarà:

• Creació de punts de selectiva formats per tres papereres de les fraccions de residus més comunes que es generen en aquests espais: paper, envasos i resta (papereres blava, groga i gris, respectivament). 

• Eliminació de totes les papereres de sota taula, ja que són un punt on s’hi llencen els residus sense seleccionar.

• Racionalització del servei de recollida per part del servei de neteja, ja que la quantitat actual de papereres és molt superior al de contenidors de recollida selectiva que es crearan. 

• Ampliació de la recollida selectiva de residus incorporant cubells específics per a la fracció orgànica en zones de menjador (office).

En total s’instal·laran 21 punts de reciclatge que els podreu trobar a: Edifici de l’Ajuntament, Centre Cultural Can Lleonart, Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, Biblioteca municipal, Policia Local, Serveis a les persones, Antigues Escoles Fabra (Espai Jove), Poliesportiu Abelardo Vera i Casal de la Gent Gran Can Gaza.

Cadascuna de les papereres incorpora una etiqueta identificadora de quins són els residus que s’hi poden llençar. Amb això es vol ajudar a resoldre els dubtes principals que us puguin sorgir sobre com classificar els diferents residus. 

Amb aquesta iniciativa, es pretén prendre partit davant la situació d’emergència climàtica que té la societat i donar exemple a la ciutadania, com a treballadors i treballadores públiques, perquè tothom prengui consciència i contribuexi a millorar les valors actuals de reciclatge. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Notícia

Els objectius europeus i la normativa vigent marquen que aquest 2020 s’haurien de recollir de forma selectiva el 50 % dels residus que es generen.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Butlletí