Alella enceta un treball per avançar en els objectius de desenvolupament sostenible

21/12/2020 - 09:31

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal. 

L'Ajuntament d'Alella té el ferm propòsit de treballar per aconseguir un món més just, sostenible i equitatiu, tal i com es recull als objectius de l'Agenda 2030 aprovada per la ONU l'any 2015. 

Per aquest motiu des de les àrees de Cooperació Internacional i Participació Ciutadana, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha iniciat un treball per tractar d'adaptar i d'alinear les polítiques públiques municipals als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que els països i les institucions han de complir, avançant cap al desenvolupament de l'Agenda 2030.

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal.  Aquesta diagnosi, que es preveu acabar a final d'any, anirà seguida d'un pla d'acció previst de l'elaboració l'any vinent. 

Per avançar en aquests objectius és fonamental la col·laboració i el treball transversal entre les diferents àrees municipals i la implicació de la ciutadania. Així s'ha posat de manifest durant la sessió formativa sobre l'Agenda 30 i els ODS que es va realitzar el 29 d'octubre, de manera virtual. A la trobada, en la què van participar una trentena de personal tècnic i polític de l'Ajuntament, es va posar sobre la taula alguns dels aspectes més destacats pel compliment d'aquest compromís i també s'han fet aportacions sobre algunes de les claus per tirar-lo endavant. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

La corporació posa a disposició dels ens locals la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local per acompanyar-los en la implementació i localització dels ODS i eines per fomentar la participació ciutadana.

Notícia

Segons un  informe, emès per la Red Española de Desarrollo Sostenible (REDS), que analitza el compliment dels ODS en un total de 103 ciutats de l’Estat espanyol.

Article

Entre d'altres eines, han fet un taller en línia interactiu.

Butlletí