Alella enceta un treball per avançar en els objectius de desenvolupament sostenible

21/12/2020 - 09:31

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal. 

L'Ajuntament d'Alella té el ferm propòsit de treballar per aconseguir un món més just, sostenible i equitatiu, tal i com es recull als objectius de l'Agenda 2030 aprovada per la ONU l'any 2015. 

Per aquest motiu des de les àrees de Cooperació Internacional i Participació Ciutadana, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha iniciat un treball per tractar d'adaptar i d'alinear les polítiques públiques municipals als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que els països i les institucions han de complir, avançant cap al desenvolupament de l'Agenda 2030.

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal.  Aquesta diagnosi, que es preveu acabar a final d'any, anirà seguida d'un pla d'acció previst de l'elaboració l'any vinent. 

Per avançar en aquests objectius és fonamental la col·laboració i el treball transversal entre les diferents àrees municipals i la implicació de la ciutadania. Així s'ha posat de manifest durant la sessió formativa sobre l'Agenda 30 i els ODS que es va realitzar el 29 d'octubre, de manera virtual. A la trobada, en la què van participar una trentena de personal tècnic i polític de l'Ajuntament, es va posar sobre la taula alguns dels aspectes més destacats pel compliment d'aquest compromís i també s'han fet aportacions sobre algunes de les claus per tirar-lo endavant. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Acte
28/02/2023 - 09:00
TecnoCampus Mataró-Maresme. Carrer d'Ernest Lluch, 32. Mataró
Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Article

L’Ajuntament de Manresa ha publicat l’informe final sobre “El Repte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Manresa”, que conté 175 fites locals per al 2030, repartides en cadascun dels ODS, entre les quals garantir un sostre digne per a tothom, treballar per eradicar la pobresa energètica, la creació de més zones verdes urbanes i el foment de la mobilitat a peu. L’objectiu de l’informe és alinear els plans i polítiques municipals amb cadascun dels 17 objectes de l’Agenda, seguint el mandat de l’ONU. En el cas de Manresa, s’ha afegit un 18è ODS, el de Cultura. El document s’ha elaborat a partir del procés participatiu amb la ciutadania i amb els agents locals, que van establir dos reptes prioritaris: que no hi hagi cap persona sense un sostre digne ni un subministrament de serveis bàsics eficaç i fomentar les energies renovables a Manresa.

Butlletí