Alcoi activa campanyes de sostenibilitat i aposta per abastir amb biomassa els edificis públics

Font: TV-A

12/06/2019 - 08:00

La campanya pel reciclatge ‘Desplastifica’t’és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat.

Alcoi vol optimitzar el tractament dels residus que genera amb la posada en marxa de campanyes i accions pel reciclatge i la sostenibilitat. La primera ha sigut proposada pels escolars alcoians i es centra en la recollida selectiva de residus. Altra de les accions aposta per auto abastir els edificis municipals amb biomassa, generant estalvi i sostenibilitat.

Cada dia que passa es fa més i més palès la necessitat d’afrontar el problema que la Humanitat té amb els residus que genera. Molts d’eixos residus, que provenen del propi consum a cada llar, acaben abocats a qualsevol lloc, arrossegats per les aigües o enterrats, convertint indrets naturals en escombradors i creant mars de plàstic als oceans. Tant és així que bona part dels humans ja tenen plàstic als seus organismes, provinent del consum d’aliments que ja han sigut contaminats amb aquest element. El reciclatge i el consum responsables són quasi les úniques eixides.

Coincidint amb que 5 de juny es celebra a tot el món el Dia Mundial del Medi Ambient, amb el que, cada vegada més, es senten identificats els joves de la ciutat d’Alcoi. De fet, d’alguns dels escolars de la ciutat va nàixer al mes de març una iniciativa que l’Ajuntament va a aplicar coincidint amb l’Esport en 3D d’aquest cap de setmana. Es tracta d’una campanya de conscienciació per a que tant adults com joves assolisquen la necessitat de conservar el medi ambient, cosa que es vol fer fomentant el reciclatge amb la iniciativa ‘Desplastifica’t’.

La campanya pel reciclatge és una de les palanques que el Consistori alcoià vol activar per a afavorir la sostenibilitat. A ella s’afegeix l’estalvi en transport de residus obtingut arrel de la millora de la selecció, que valoritza algunes de les restes selectives que es gestionen a la ciutat dels ponts. Aquest estalvi es xifra en 107.000 euros només en 2018, que revertiran en campanyes de reducció de residus.

A més, l’Ajuntament farà de l’auto abastiment dels edificis municipals una de les prioritats en matèria de sostenibilitat en la nova legislatura. L’objectiu és que cadascun d’aquests edificis estiga dotat amb dispositius que generen electricitat mitjançant la biomassa que es genera a la ciutat.

A més d’això, a Alcoi s’instal·laran fins a 140 nous contenidors per a envasos, dins d’una iniciativa que ja s’ha posat en marxa a algunes de les localitzacions més concorregudes durant les Festes de Moros i Cristians.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Del 20 al 28 de novembre s’organitzen arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Els focus de l’edició d’enguany són les comunitats circulars i sostenibles, apel·lant al treball en xarxa de les comunitats locals en la prevenció de residus. Tornen les accions presencials, es reedita el portal català interactiu de recursos virtuals i s’estrenen nous capítols del ‘Fes-ho tu mateix!’

Notícia

L’Ajuntament d’Alzira convoca un premi per a guardonar empreses que possibiliten la reducció de residus sòlids i fomenten l’economia circular. Sis empreses de la comunitat seran premiades en este certament econòmic que finança la Universitat de Beirut

Notícia
Fotografia: Marta Amat /Rezero

Fotografia: Marta Amat /Rezero

En aquest 2021, Rezero ha volgut de nou visibilitzar les iniciatives que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable. Una feina, a vegades poc fomentada i visibilitzada, però amb un important impacte tan social com mediambiental.

Butlletí