AIXÍ NO! Campanya per a la millora de la recollida de voluminosos a Olot

27/07/2018 - 09:49

L’Ajuntament d’Olot inicia una campanya per evitar l’abandonament de mobles i trastos vells a la via pública. Es col.locaran adhesius amb el missatge

L’Ajuntament d’Olot té en funcionament un servei de recollida de voluminosos. Per poder-lo utilitzar només cal posar-se en contacte amb l’Oficina d’Atenció al Ciutadà d’Olot al telèfon 972279101. D’aquesta manera, s’acorda el dia en què es pot deixar el moble o trasto vell davant de casa seva perquè li puguin passar a recollir de forma completament gratuïta.

Tot i que la majoria dels ciutadans d’Olot realitzen un ús correcte d’aquest servei, s’ha detectat que una part de la recollida de voluminosos s’ha de realitzar per retirar de la via pública trastos que hi han estat abandonats sense avís previ” ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Alcalde. Això genera una situació de deixadesa amb la conseqüent mala imatge de la ciutat, provoquen molèsties als vianants i està tipificat com a infracció per l’Ordenança General de Residus d’Olot.

Amb l’objectiu de fomentar l’ús d’aquest servei i disminuir l’abandonament de mobles i trastos vells, l’Ajuntament d’Olot impulsa una campanya de sensibilització. Mitjançant l’edició d’uns adhesius amb el missatge “AIXÍ NO!”, s’indicaran les andròmines que estan abandonades a la via pública sense avís previ.

A llarg de l’any 2017 es van recollir més de 330 tones de trastos vells a la ciutat d’Olot i es calcula que més de la meitat (un 53%) han estat recollides no programades.

Amb aquesta acció es pretén evidenciar les conductes incorrectes i evitar que aquestes proliferin. Els voluminosos abandonats i amb l’adhesiu es deixaran durant uns dies a la via pública per fer més palesa la situació.

Paral·lelament, l’Ajuntament editarà cartells informatius per fomentar l’ús del servei de recollida de mobles vells i trastos. Es distribuiran a diferents punts de la ciutat i s’utilitzaran com a eina per a informar a la ciutadania.

Com funciona el servei de recollida de voluminosos

El  servei recollida de voluminosos està dissenyat per a millorar i facilitar el reciclatge i la correcta gestió de les andròmines i materials voluminosos dels particulars. Poden utilitzar aquest servei tots els ciutadans que tinguin necessitat de desfer-se de materials voluminosos en petites quantitats i que ho sol·licitin prèviament a través del telèfon de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot 972279101. El seu horari habitual és de dilluns a dijous de 8 del matí a les 6 de la tarda i el divendres de 8 del matí a 3/4 de 3 del migdia. Al llarg de l’estiu, Setmana Santa i Nadal és de 8 del matí a 3 de la tarda.

Els residus que  es poden recollir amb aquest servei són:

  • Material voluminós de difícil transport per part dels particulars: mobles, electrodomèstics i trastos vells entre d’altres.
  • Objectes domèstics que pel seu pes o volum no poden accedir als serveis de recollida a través de contenidors o deixalleries mòbils.

El servei de recollida de voluminosos no es fa càrrec de:

  • Materials voluminosos de procedència industrial, comercial o de petits tallers.
  • Materials voluminosos produïts per particulars que suposin la neteja o desembaràs de locals o cases.
  • Deixalles com runes o residus especials domèstics (fluorescents, pneumàtics, bateries, piles, pintures, dissolvents, olis, medicaments, etc.) que cal dur a la deixalleria.

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El desplegament del nou sistema de recollida de residus que s’està fent a la comarca, ja comença a fer les seves primeres passes al municipi.

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Butlletí