200 municipis catalans participen dimecres a Tarragona en l'Assemblea de la Xarxa de Pobles cap a la Sostenibilitat

07/03/2017 - 14:48

Aquest dimecres, 8 de març, tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació de Tarragona (C/ Pere Martell, 2), la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. La jornada, que té prevista l'assistència de més de 200 representants municipals, comptarà amb l’assistència del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, que ostenta la presidència de l’associació, juntament amb el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset Domènech.

 

Actualment la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que enguany compleix 20 anys, està integrada per 282 membres, dels quals 219 són municipis de la demarcació de Barcelona, 29 són municipis de la resta de Catalunya, 16 entitats supramunicipals i 18 observadors, entre els quals hi ha diverses entitats i consorcis.

La Xarxa té com a objectius impulsar polítiques locals encaminades cap a un model de desenvolupament sostenible, potenciar el desenvolupament de les Agendes 21 Locals i ser un instrument de cooperació i intercanvi d'experiències en el camp del desenvolupament sostenible i potenciar la realització d'accions conjuntes amb altres xarxes i associacions espanyoles i europees que treballin en el camp de la sostenibilitat.

El programa de la jornada inclou una taula rodona d’experiències locals més interessants presentades durant l’any 2016 en les activitats de la Xarxa i el seu vincle amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la que hi participaran els regidors Ivana Martínez, de l’Ajuntament de Tarragona; Àlex Mañas, de Badalona, Maica Bassa, de Manlleu; Josep Casafont, de Navàs, i Jordi Serracanta, de Manresa, i un acord institucional sobre turisme sostenible, amb la posterior Declaració de Tarragona “Per un turisme sostenible i proper al territori”. La cloenda de la jornada anirà a càrrec d’Imma Costa, diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona.

Per la tarda, a les 16 h, es farà una visita Visita al monestir de Poblet amb comentari guiat sobre els criteris de sostenibilitat incorporats al patrimoni.

Més informació: Programa de la jornada


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Xesco Gomar serà el nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Aquest 15 de setembre i via telemàtica s’ha celebrat la 20a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, en la qual s'ha aprovat el Pla Estratègic 2020-2023 que posa al centre l'Agenda2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i la Declaració per una recuperació verda i socialment justa. Joan Herrera ha estat l'encarregat de fer una ponència central en la que ha insistit en la la necessitat d’incorporar la previsió i treballar perquè la recuperació social i sanitària no aparqui l’agenda ambiental.

Reportatge
Els municipis costaners articulen noves formes de decidir sobre el territori davant dels impactes de la crisi ambiental i social
Font: Paisatgesverticals.cat

Font: Paisatgesverticals.cat

L’entramat d’interessos entre la població, l’economia blava, l’oci i tot activitat econòmica que es desenvolupa al litoral és una constant que es manté en tensió al llarg del litoral català. Gairebé un any enrere, els municipis del litoral català reclamaven ajudes urgents a les administracions, aclaparats pels recents estralls que havia deixat el temporal Gloria. Poc s’imaginaven, però, que dies més tard arribaria una segona crisi en forma de pandèmia mundial. Aquesta situació ha esdevingut el detonant perquè ajuntaments, sectors econòmics i societat civil s’organitzessin per trobar solucions acordades a problemes comuns, emparats per la llei d’ordenació i protecció del litoral aprovada el juliol del 2020.

Butlletí