200 municipis catalans participen dimecres a Tarragona en l'Assemblea de la Xarxa de Pobles cap a la Sostenibilitat

07/03/2017 - 14:48

Aquest dimecres, 8 de març, tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació de Tarragona (C/ Pere Martell, 2), la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. La jornada, que té prevista l'assistència de més de 200 representants municipals, comptarà amb l’assistència del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, que ostenta la presidència de l’associació, juntament amb el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset Domènech.

 

Actualment la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que enguany compleix 20 anys, està integrada per 282 membres, dels quals 219 són municipis de la demarcació de Barcelona, 29 són municipis de la resta de Catalunya, 16 entitats supramunicipals i 18 observadors, entre els quals hi ha diverses entitats i consorcis.

La Xarxa té com a objectius impulsar polítiques locals encaminades cap a un model de desenvolupament sostenible, potenciar el desenvolupament de les Agendes 21 Locals i ser un instrument de cooperació i intercanvi d'experiències en el camp del desenvolupament sostenible i potenciar la realització d'accions conjuntes amb altres xarxes i associacions espanyoles i europees que treballin en el camp de la sostenibilitat.

El programa de la jornada inclou una taula rodona d’experiències locals més interessants presentades durant l’any 2016 en les activitats de la Xarxa i el seu vincle amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la que hi participaran els regidors Ivana Martínez, de l’Ajuntament de Tarragona; Àlex Mañas, de Badalona, Maica Bassa, de Manlleu; Josep Casafont, de Navàs, i Jordi Serracanta, de Manresa, i un acord institucional sobre turisme sostenible, amb la posterior Declaració de Tarragona “Per un turisme sostenible i proper al territori”. La cloenda de la jornada anirà a càrrec d’Imma Costa, diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona.

Per la tarda, a les 16 h, es farà una visita Visita al monestir de Poblet amb comentari guiat sobre els criteris de sostenibilitat incorporats al patrimoni.

Més informació: Programa de la jornada


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
El repte de l'Agenda 2030 eix de la 19ena Assemblea de la Xarxa

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible han sigut l’eix de la 19ena Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat celebrada aquest 20 de febrer al Mon Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages, en el marc del IV Fòrum de Medi Ambient i Món Local. La Xarxa ha acordat a través de la “Declaració de Sant Fruitós del Bages” assumir l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible com a paradigma d’actuació de les ciutats i els pobles per al proper decenni.

Notícia

Els dies 19 i 20 de febrer, la Diputació de Barcelona organitza el 4art Fòrum Medi ambient i Món Local. L’encontre, que en aquesta edició es farà a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, tindrà com a eixos principals la transició energètica, l’adaptació al canvi climàtic, l’economia circular i la governança ambiental, dins el marc dels Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides i del Pacte d’alcaldes pel clima i l'energia. El Fòrum inclourà la 19a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Entrevista

Els integrants de Fridays for Future a Barcelona expliquen en aquesta entrevista quines són les reivindicacions d’aquest moviment de lluita contra l’emergència climàtica i per què van decidir implicar-s’hi. Pel que fa a Barcelona, els joves exigeixen que s’apliqui un peatge urbà que limiti l’entrada de cotxes.

Butlletí