200 municipis catalans participen dimecres a Tarragona en l'Assemblea de la Xarxa de Pobles cap a la Sostenibilitat

07/03/2017 - 14:48

Aquest dimecres, 8 de març, tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació de Tarragona (C/ Pere Martell, 2), la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. La jornada, que té prevista l'assistència de més de 200 representants municipals, comptarà amb l’assistència del diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, que ostenta la presidència de l’associació, juntament amb el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset Domènech.

 

Actualment la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que enguany compleix 20 anys, està integrada per 282 membres, dels quals 219 són municipis de la demarcació de Barcelona, 29 són municipis de la resta de Catalunya, 16 entitats supramunicipals i 18 observadors, entre els quals hi ha diverses entitats i consorcis.

La Xarxa té com a objectius impulsar polítiques locals encaminades cap a un model de desenvolupament sostenible, potenciar el desenvolupament de les Agendes 21 Locals i ser un instrument de cooperació i intercanvi d'experiències en el camp del desenvolupament sostenible i potenciar la realització d'accions conjuntes amb altres xarxes i associacions espanyoles i europees que treballin en el camp de la sostenibilitat.

El programa de la jornada inclou una taula rodona d’experiències locals més interessants presentades durant l’any 2016 en les activitats de la Xarxa i el seu vincle amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la que hi participaran els regidors Ivana Martínez, de l’Ajuntament de Tarragona; Àlex Mañas, de Badalona, Maica Bassa, de Manlleu; Josep Casafont, de Navàs, i Jordi Serracanta, de Manresa, i un acord institucional sobre turisme sostenible, amb la posterior Declaració de Tarragona “Per un turisme sostenible i proper al territori”. La cloenda de la jornada anirà a càrrec d’Imma Costa, diputada de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona.

Per la tarda, a les 16 h, es farà una visita Visita al monestir de Poblet amb comentari guiat sobre els criteris de sostenibilitat incorporats al patrimoni.

Més informació: Programa de la jornada


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La humitat de la vegetació és un bon presagi de cara als incendis aquest estiu a Collserola. La serra acumula més de 550 litres per metre quadrat enguany i els arbres encara mantenen a finals de juliol una verdor poc habitual en aquesta època de l'any. Això sí, el combustible present als boscos del parc segueix creixent i augmenta el perill d'incendis greus en el futur si no se'n fa una gestió eficient.

Notícia

Es creen nous instruments d’ordenació per als 714,4 km del litoral català, que permetran ordenar conjuntament per primer cop l’espai terrestre i marí, i fer front als reptes del canvi climàtic.

Article

Amb el suport de Barcelona Activa, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB) posa en marxa una xarxa per fomentar les iniciatives de turisme responsable, i un programa d’assessorament sobre el terreny per al turisme ambientalment responsable. 25 establiments o projectes es beneficiaran d’un assessorament gratuït amb l’objectiu d’impulsar accions que redueixin la petjada ecològica de les activitats i establiments turístics.

Butlletí