El programa contra el malbaratament alimentari MENTALI supera els 25.000 àpats cuinats en 7 anys

22/07/2024 - 17:27

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Des de la seva posada en marxa l’octubre de 2017, el programa solidari MENTALI pel reaprofitament dels aliments dels menjadors escolars ha distribuït més de 25.000 àpats preparats a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest període s’han atès 107 famílies, arribant a un total de 185 persones. Durant el primer trimestre de 2024 s’ha arribat als 26.162 àpats.

Actualment, fan ús del programa unes 23 famílies de mitjana, beneficiant unes 35 persones. Els àpats es distribueixen un cop per setmana i provenen de les mostres testimoni de les cuines escolars i dels excedents que no han sortit al menjador. El perfil d’usuari són persones amb dificultats per cuinar, ja sigui per pobresa energètica o alimentària, per desocupació,  o bé per circumstàncies relacionades amb la salut física o mental.

 

Xarxa solidària

En aquests set anys de funcionament, el MENTALI s’ha consolidat com una iniciativa d’èxit amb una xarxa solidària que ha permès crear un circuit estable que garanteix la distribució dels aliments amb tota la seguretat sanitària fins arribar a les persones destinatàries.

En aquest programa solidari, capdavanter a la comarca, hi participen les escoles La Roureda, Vinya del Sastret i la llar d’infants municipal La Ginesta, les empreses de menjador dels centres educatius Campos Estela i Hostesa, persones voluntàries i l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatSant Esteve Sesrovires

Relacionats

Article

La Red de Municipios por la Agroecología i la Fundació Espigoladors fan públic el “Manual per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari des del local: Situació actual, anàlisi de normatives i accions palanca”, una eina pràctica que busca orientar els municipis en la implementació de polítiques i accions concretes per reduir el malbaratament alimentari als seus territoris.

Article

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs inicia el projecte de visites per identificar el comerç verd i promoure aquells comerços responsables amb el medi ambient i amb productes de proximitat.​

Article

S'han programat sessions formatives gratuïtes per a empreses i professionals de menjadors escolars, restauració i comerços d’alimentació per fer front a la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Butlletí