L'aigua no cau del cel

Font: Agència Catalana de l'Aigua

21/11/2023 - 16:09

La sequera és un fenomen cíclic que afecta Catalunya i en els darrers 20 anys hem viscut 5 episodis d'escassetat d'aigua, el més greu és el que estem vivint des de 2021 fins l'actualitat.

Aquest estalvi d'aigua ha d'anar en paral·lel al desplegament de noves infraestructures per adaptar-nos a l'emergència climàtica no dependre del clima. És per aquest motiu que la Generalitat potenciarà, en els propers 5 anys, la dessalinització i la regeneració, duplicant la seva producció, així com treballar en la millora dels abastaments d'aigua locals i en incrementar l'eficiència de les xarxes de subministrament.

La Generalitat de Catalunya proposa una nova campanya d'estalvi i conscienciació en l'us de l'aigua "L'Aigua no cau del cel, estalviar-ne és cosa de tots", per tal d'optimitzar al màxim el recurs que tenim disponible, perquè l'aigua que estalviem avui és la que tindrem per demà. En episodis de sequera, és indispensable que reduïm el consum d'aigua a tots els nivells.

 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Vallès Occidental inicia una campanya per a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la situació de sequera i donar consells d’estalvi.

Article

 

El Servei de suport a les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona disposa d'un fulletó sobre Com pots estalviar aigua a la llar, que inclou 10 accions per reduir el consum i la factura d’aigua. Us presentem el contingut en format interactiu.

Article

En un clima en què l'aigua és escassa, és important fer-ne un bon ús per a garantir el seu abastament. Aplicant els consells següents, podem arribar a reduir un 30% el consum d’aigua a les llars.

Butlletí