Malgrat celebra la Setmana de la Prevenció de Residus que enguany prioritza la reducció d'envasos

15/11/2023 - 16:15

La Regidoria de Sostenibilitat organitza un any més activitats per commemorar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Enguany, aquesta iniciativa europea posa l'èmfasi en la importància de reduir els envasos i té com a lema "No t'emboliquis".  A Malgrat de Mar s'ha previst organitzar novament el mercat d'intercanvi, una demostració de cuina amb receptes d'aprofitament, un espai de productes d'ecomenstruació,  un taller de costura creativa i una xerrada sobre residu 0 en la higiene personal i la neteja de la llar i un taller de luffa.

La Regidoria de Sostenibilitat oferirà un any més un seguit d'activitats, xerrades i tallers que tenen com a objectiu conscienciar la ciutadania que cal reduir els residus i donant eines de com aconseguir-ho canviant comportaments i hàbits quotidians. 

Les activitats començaran el dissabte 18 de novembre al matí. El Parc de Can Campassol acollirà una nova edició del Mercat d'Intercanvi, en el qual es poden portar peces de roba, joguines o llibres. Les persones interessades han de portar els seus objectes entre les 9 h i les 10 h i a canvi rebran unes monedes que porten per nom "CO2". Amb aquestes monedes a partir de les 10 h i fins a les 13 h podran aconseguir altres articles en el mercat. 

Al Parc també es podrà accedir a la Sextruck de la Cooperativa feminista Les Magranes, un espai d'acompanyament a les sexualitats i afectivitats, que inclourà una mostra d'articles d'ecomenstruació, pensats per reduir l'impacte mediambiental que generen els productes d'higiene femenina menstrual.

D'11:30 h a 12:30 h es farà una demostració de cuina amb receptes d'aprofitament a càrrec de la Fundació Espigoladors, una organització sense ànim de lucre que treballa contra les pèrdues i el malbaratament alimentari i alhora empodera persones en risc d’exclusió social.

També es farà un taller de costura creativa a partir de les 12 h i fins a les 14 h. Els participants han de portar una samarreta de màniga curta que podran convertir en una bossa. 

Les activitats de programa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es clourà el dimecres 22 de novembre amb una xerrada sobre Higiene personal, neteja de la llar i cosmètica residu 0 i el taller Luffa catalana: emporta't un fregall o esponja vegetal amb Esther Peñarrubia. 

 

Els objectius de la campanya

  • La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectiu organitzar accions de sensibilització per prevenir els residus: 
  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Notícia

Maresme Circular impulsa dues biblioteques de les coses en dos instituts de la comarca, les primeres del país ubicades en centres educatius.

Butlletí