Èxit de participació al Posidònia Green Festival

08/11/2023 - 15:23

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

El Posidonia Green Festival va tenir lloc els dies 7 i 8 d'octubre als Jardins del Baluard de Barcelona. Va ser organitzat en col·laboració amb el Museu Marítim de Barcelona i va comptar amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, així com amb la participació i contribució de nombroses ONG, institucions de recerca i empreses privades.

Amb una participació d'aproximadament 5.000 persones en dos dies, el Posidonia Green Festival va superar els objectius preestablerts, consolidant-se com un moment de gran impacte en la promoció de la consciència ambiental i la sostenibilitat, amb especial atenció a l'ecosistema marí. Aquest festival va néixer l'any 2008 a Formentera i des de llavors ha celebrat 27 edicions, duent a terme esdeveniments tant a Itàlia com a Espanya, de les quals 7 s'han realitzat a Barcelona. Aquest acte promou una ciutadania conscient i responsable, la sostenibilitat a les costes, la lluita contra el canvi climàtic i donar resposta als desafiaments oceànics per a 2030.
 

El futur que volem

A més a més, en el context d’aquest esdeveniment, es va presentar oficialment el llibre “El futur que volem”, una publicació que narra una vintena d’accions inspiradores dutes a terme per la ciutadania i organitzacions per fer front a l’emergència climàtica, des de la petita escala i seguint el camí de la implicació activa.

Són relats que comprenen àmbits marcadament diferents, com el comerç, el transport, el lleure, la pobresa energètica, els nous models de negoci o l’esport, entre altres. Això prova que la lluita contra el canvi climàtic no es pot circumscriure a una cap en concret, sinó a tota l’activitat humana. La publicació està només disponible en format digital. Consulteu o descarregueu “El futur que volem”. 

Aquesta publicació ha estat iniciativa de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.
 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

El Port Olímpic de Barcelona instal·la vint gabions de bioregeneració dissenyats per afavorir la restauració dels ecosistemes marins. Més endavant se n’avaluaran els resultats per saber si són adequats per a les aigües del litoral barceloní.

Acte
10/04/2024 - 00:00
Barcelona
Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Butlletí