L'AMBici arriba a Santa Coloma de Gramenet i Badalona

22/05/2023 - 08:32

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa el servei de bicicleta pública compartida a Santa Coloma de Gramenet i Badalona, amb un primer repartiment de bicicletes que es va iniciar dilluns 15 de maig.

L’AMBici és un nou sistema de transport d’ús individual que permet desplaçar-se pel territori metropolità de manera sostenible, saludable i económica.

L'AMBici Funciona durant 19 hores, des de les 5 del matí fins a les 12 de la nit, cada dia de l’any.

El desplegament a Santa Coloma es concretarà en 165 bicicletes elèctriques, distribuïdes en 15 estacions: pl. de la Vila, rbla. Sant Sebastià, metro Església Major –pendent de fer-se la instal·lació-, Mercat Sagarra, Recinte Torribera, metro Singuerlín, metro Can Zam, CAP Llatí, pg. Salzereda-Francesc Moragas, La CIBA, pl. Olimpo, metro Santa Rosa, metro Can Peixauet, pl. de les Cultures i metro Fondo.

La bicicleta metropolitana és 100% elèctrica i de darrera generació amb un sistema de geolocalització per satèl·lit.

 

Incorporació progressiva de bicicletes

L’AMBici ha arrencat amb 225 bicicletes operatives entre Santa Coloma i Badalona, aproximadament la meitat de les previstes per donar cobertura total al servei, i en el decurs de la setmana s’han incorporat noves unitats. De forma gradual i durant els propers 15 dies s’arribarà a la xifra final de 506 bicis de lloguer entre els dos municipis. A aquestes bicicletes caldrà sumar les 33 que estaran a disposició de les persones usuàries a partir del dia 22 en les 3 estacions de transferència de l’àrea del Besòs: Baró de Viver, La Pau i Sant Adrià del Besòs - Campus UPC.

 

Funcionament i tarifes del servei

Durant el 2023, l’AMB ofereix una tarifa promocional de 25 euros l'any per abonament, que permetrà 30 minuts d'ús gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts, costarà 0,50 euros cada 30 minuts. Per utilitzar el servei cal tenir 16 anys o més i donar-se d’alta escanejant el codi QR que es troba en els panells informatius de cada parada o bé accedint al web https://www.ambici.cat/ca/. Per resoldre dubtes sobre el tràmit, s’atenen consultes al telèfon 900 747 152 i a info@ambici.cat

Al servei s’accedeix mitjançant l'app AMBici que cerca les estacions més properes i la disponibilitat de bicicletes i aparcaments. Llogar una bici des de l’aplicació és molt senzill, s’escaneja el codi QR que hi ha a la bicicleta i s'obrirà el cadenat automàticament. Un cop finalitzat el desplaçament es desa la bicicleta a l'estació escollida, es tanca el cadenat i es revisa a l'app que la devolució s’hagi tramitat correctament.

 

Compatible amb el Bicing

El nou servei metropolità està integrat amb el Bicing, el sistema exclusiu de bicicleta pública de la ciutat de Barcelona, però si es vol deixar la bicicleta a la capital catalana, s’ha de canviar de bici en les estacions de transferència com la que s’ubicarà a Baró de Viver.

Ja es pot adquirir l'abonament metropolità -amb un preu entre 65 i 53 euros l’any segons l’opció que es triï- que facilita l'ús conjunt d’AMBici i Bicing i que estableix unes condicions preferents per a les usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes.

 

L’AMBici uneix 15 municipis

La bicicleta pública compartida es desplegarà en 15 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. El 30 de gener es van posar en marxa les primeres 55 estacions a 6 municipis del Baix Llobregat: Cornellà, Esplugues, el Prat, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Ara arriba al Barcelonès Nord en un desplegament progressiu que un cop finalitzat oferirà 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions de la regió metropolitana.

L’AMBici neix amb la voluntat d’integrar-se al sistema de transport públic col·lectiu facilitant la intermodalitat amb altres mitjans com l’autobús, metro, tramvia, ferrocarril, etcètera. D’aquí que les estacions tinguin una ubicació propera a les parades de la resta de mitjans de transport metropolitans.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet

Relacionats

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Butlletí