Ocells, papallones i flora a la bioblitz d'Osona

Font: Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) i  Grup de Naturalistes d'Osona (GNO-ICHN)

09/05/2023 - 09:04
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Enguany, el Bioblitz Osona pretenia descobrir la biodiversitat del turó Castell d’en Planes de Vic. Els voluntaris ambientals han participat en l'observació i recompte de vegetació, amfibis, ratpenats, ocells, mamífers, peixos, macroinvertebrats, libèl·lules, papallones, etc. i descobrir de la mà d’experts en cadascun dels grups, la biodiversitat d’un espai natural de la comarca d’Osona.

S'han identificat 11 espècies de papallones, destacant-hi l'atalanta, la dozella violeta, la blaveta dels pèsols i la migradora dels cards, entre d'altres; i 22 espècies d'ocells, 9 d'anellades d'un bosc submediterrani: tallarol de casquet, bruel, cargolet, rossinyol, mallerenga cua llarga, entre d'altres. També s'han identificat 72 espècies diferents de flora i rastres de mamífers.

Podeu veure tots els resultats al fil de twitter de les entitats organitzadores: el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), el Grup de Naturalistes d'Osona (GNO-ICHN) i l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Barcelona destaca com una de les metròpolis més actives en el mapeig de biodiversitat marina en un recompte mundial de natura urbana.

Notícia

L'Ajuntament de Vic i entitats de la comarca s'han unit per impulsar accions per millorar la quantitat i qualitat d'aigua del territori

Butlletí