Torredembarra activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

04/05/2023 - 10:00

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Durant aquest temps, un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran els establiments del municipi (principalment bars, cafeteries i restaurants), amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, la campanya incideix en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. 

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Torredembarra i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a Torredembarra es va arribar al 42,51% de recollida selectiva l’any 2021. Al 2025, l’objectiu serà del 55%, per tant cal continuar treballant per assolir una major recollida selectiva.

Millorar aquestes xifres requereix la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Article

El Consell Comarcal del Berguedà i ajuntaments com els de Berga, Girona, Castelldefels, Vila-seca, Cambrils fins a 140 ciutats de l’estat s’han unit un any més al Dia Mundial contra el càncer de mama, participant en la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre a Espanya. 

Butlletí