Sant Joan Despí millorarà l'eficiència energètica del Centre Cívic Les Planes

25/04/2023 - 09:47

El projecte permetrà reduir la demanda energètica un 30%.

El Centre Cívic de Les Planes millorarà la seva eficiència energètica mitjançant la incorporació d'una “pell exterior” que ajudarà a l'aïllament tèrmic tot creant una cambra d'aire ventilada. L'aïllament tèrmic també millorarà amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de la façana, i amb una nova impermeabilització de la coberta on a més s'instal·laran 177 plaques solars fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp, que ajudarà a reduir la factura energètica.

També s'intervindrà a la plaça exterior que envolta el centre que s'enjardinarà, afavorint l'evapotranspiració i augmentant-ne la biodiversitat.

A l'interior de l'equipament s'instal·larà un nou sistema de climatització i il·luminació led, a més de millorar-ne la regulació intel·ligent i domotitzada.

Finalment, el projecte contempla la construcció d'una escala i una rampa d'accés al Centre de Recursos i Informació de les Dones (CRID) a més d'un bany adaptat.

La intervenció està finançada mitjançant els fons NextGenerationEU, dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una dotació econòmica d'1,6 milions d'euros.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A més, s'ha deixat la previsió per poder doblar l'equipament en un futur i assolir les 300 plaques

Notícia

L’Ajuntament de Sant Vicenç del Horts inicia els treballs previs per instal·lar plaques fotovoltaiques a l’escola Sant Josep.

Notícia

L'Ajuntament d'Abrera ha començat la instal·lació d'energia renovable a equipaments municipals amb plaques fotovoltaiques a l'Escola Ernest Lluch.

Butlletí