Tiana crearà una comunitat energètica

Font: La Local Tiana

13/04/2023 - 08:15

L’Ajuntament de Tiana ha presentat un projecte de comunitat energètica local que es podrà posar en marxa d’aquí a un any.

L’Ajuntament de Tiana ha presentat el dijous 30 de març, a Can Riera, un projecte de comunitat energètica local que beneficiarà a 160 famílies de Tiana. Des del consistori calculen que es podrà posar en marxa d’aquí a un any.

La iniciativa està basada en la generació d’electricitat renovable, en aquest cas a través de plaques solars, en què diferents consumidors es beneficien, de forma conjunta i acordada, d’una o diverses instal·lacions productores properes.

En el cas de Tiana, les plaques s’instal·laran en uns terrenys a la Vinyeta, concretament entre el carrer de les Flors i Vinyeta; i en una pèrgola sobre els aparcaments del carrer Verge del Pilar.

Tal com expliquen des de l’Ajuntament, l’energia que generin aquestes plaques es vendrà a les empreses elèctriques i, un cop fets els tràmits amb la comercialitzadora, les 160 llars que participin en el projecte rebran en el seu rebut un concepte anomenat “Energia autoproduïda”, que els descomptarà l’electricitat generada de la seva factura, com si tinguessin plaques a la teulada de casa. L’estalvi mitjà es preveu que sigui d’entre 200 i 400 euros l’any.

Les famílies que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure a l’Ajuntament, que establirà uns criteris socials. En el cas que hi hagi més sol·licituds que places disponibles, es triaran les famílies per sorteig, com es fa amb els pisos de lloguer social. D’entrada, només seran 160 famílies perquè les plaques que muntarà l’Ajuntament tenen una potència de 160 kW, i s’assigna un kW per casa. Però no descarten que la comunitat pugui anar creixent en el futur.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Una vintena de Comunitats Energètiques de l’economia social i solidària del territori català que estan en funcionament o que estan a punt d’engegar s’han trobat per primera per primera vegada en una jornada a Mataró per crear la primera Xarxa de Comunitats Energètiques de l’Economia Social i Solidària de Catalunya.  

Opinió
Opinió


"Les comunitats energètiques locals, que algú ha qualificat del “carril bici de l'energia”, obren un camí per a la gestió col·lectiva de l’energia distribuïda de quilòmetre zero."
 

Notícia

Iniciades les obres de la instal·lació fotovoltaica al sostre de la pista poliesportiva que es convertirà en la comunitat energètica d'Ullastrell.

Butlletí