Aparcabicicletes i punts d’assistència al Berguedà

14/04/2023 - 10:00

El Consell Comarcal del Berguedà té preparat el procés d’instal·lació d’una desena d’aparcabicicletes tancats i 40 punts d’assistència i manteniment tècnic per ajustar o reparar tota mena de bicicletes, de carretera, BTT, gravel o de qualsevol altre tipus a diferents municipis del Berguedà.

L’ens comarcal ja disposa del subministrament necessari per posar en marxa el projecte i pròximament es decidirà on s’ubiquen concretament cadascun dels aparcabicicletes i punts de reparació. Per fer-ho, el Consell Comarcal del Berguedà ho consensuarà amb ajuntaments, entitats i sector privat amb la finalitat de determinar quines seran les millors ubicacions de les noves instal·lacions a la comarca.

Amb l’objectiu de continuar en la línia de convertir la comarca en un territori bikefriendly, aquests nous serveis permetran als ciclistes gaudir de més seguretat en l’estacionament de les seves bicicletes i també poder reparar de forma gratuïta possibles avaries que es trobin durant les seves rutes pel Berguedà.

Els punts d’assistència i manteniment tècnic i mecànic tindran una manxa per poder inflar les rodes, claus hexagonals (tipus Allen) de diverses mides, clau anglesa, descaragolador pla i descaragolador d’estrella (mínim 2 mides de cada) així com diverses palanques de roda per poder extreure la coberta de la roda.

Pel que fa als aparcabicicletes, hi haurà mòduls de 5 i de 10. La mateixa estació tindrà un tancament amb clau que eviti el vandalisme i el robatori. I també es disposarà d’un sistema que permeti ancorar cada bicicleta a l’interior de l’aparcament. Les 10 estacions disposaran a més a més, d’almenys dos punts de recàrrega elèctrica per a e-bikes.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Acte
21/09/2023 - 08:00
Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida
Notícia

La via pedalable, que té 750 metres i salva el riu Sec, forma part de la xarxa Bicivia i ha estat cofinançada amb fons europeus FEDER.

Butlletí